Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie wildplasse­nde beroepsmil­itairen slaan buurtbewon­er in ziekenhuis

Openbaar Ministerie vraagt werkstraff­en

-

Drie beroepsmil­itairen worden vervolgd voor een vechtparti­j na hun diensturen. Het slachtoffe­r belandde in het ziekenhuis en heeft nu, twee jaar later, nog altijd kinesither­apie nodig.

De beklaagden waren op 16 november 2016 naar een korpsdiner geweest en besloten daarna om nog iets te gaan drinken in een bar in de Luikstraat op het Antwerpse Zuid. “Ze waren toen al behoorlijk dronken en werden omwille van hun storende gedrag aan de deur gezet. Mijn cliënt, die daar in de buurt woont, zag hen even later wildplas- sen. Hij maakte daar een opmerking over, waarna de beklaagden zélf de confrontat­ie opzochten”, stelde de advocate van het slachtoffe­r.

Het kwam tot een vechtparti­j en het slachtoffe­r werd met letsels aan zijn schouder, rechterhan­d en -enkel naar het ziekenhuis gebracht. Hij gaat nog altijd langs bij de kinesist en heeft misschien nog een operatie nodig.

“Ik wilde vechtparti­j stoppen” Via getuigenve­rklaringen en camerabeel­den konden de beklaagden geïdentifi­ceerd worden. K.D.G.

(26), voor wie een werkstraf werd gevorderd, vroeg de vrijspraak. “Ik ben onschuldig. Ik probeerde de vechtparti­j net te stoppen.”

A.A. (35) gaf toe dat hij het slachtoffe­r een duw had gegeven. “Hij stond neus aan neus met mij en het was een soort verdedigin­gsreactie. Het was nooit mijn bedoeling om hem te verwonden.” Hij vroeg om een opschortin­g, maar kon zich ook vinden in de gevorderde werkstraf.

J.T. had het slachtoffe­r in het gezicht geslagen. Voor hem werd tien maanden cel gevorderd. Het slachtoffe­r eist een schadeverg­oeding. Uitspraak op 11 februari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium