Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Citta bouwt achttien luxeflats in het groen

Project in parkdomein Koningin Astridlaan

-

In de Koningin Astridlaan zijn de werken gestart voor de bouw van achttien luxeappart­ementen. Mertens Architecte­n zorgde voor het ontwerp, het project wordt gebouwd door Citta.

project, dat de naam Queen Park meekreeg, ligt op wandelafst­and van het centrum van Kapellen. “De bestaande woning op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Ruysevelts­lei werd afgebroken en in dit parkdomein worden de achttien nieuwe appartemen­ten gebouwd. De bomen op het terrein blijven behouden. In de straten staan ook beuken van meer dan 100 jaar oud. Je woont hier in het groen en toch centraal in de gemeente”, zegt architect Stijn Mertens.

De appartemen­ten variëren in oppervlakt­e van 125 tot 210 vierkante meter. Ze hebben elk een naar het zuiden georiëntee­rd terras met een mooi uitzicht over de tuin. De bewoners kunnen door de tuin naar het station van Kapellen wandelen.

Bovengrond­s is het gebouw 3.137 vierkante meter groot. OnHet is er een oppervlakt­e van 1.248 vierkante meter voor parkeergar­ages.

BEN-norm

Het goedkoopst­e appartemen­t kost 514.000 euro. Voor het duurpompen. ste betaalt u 829.000 euro. Alle appartemen­ten worden gebouwd volgens de BEN-norm. Dat staat voor ‘bijna-energieneu­traal’. De energie die nodig is, wordt uit groene energiebro­nnen gehaald zoals zonnepanel­en en warmtederg­ronds “We verwachten klaar te zijn in het najaar van 2020. Dan kunnen de woningen worden opgeleverd. Op dit ogenblik is al een van de appartemen­ten verkocht”, zegt architect Stijn Mertens.

 ?? FOTO'S RR ?? De appartemen­ten liggen in het groen, maar toch ook centraal in de gemeente.
FOTO'S RR De appartemen­ten liggen in het groen, maar toch ook centraal in de gemeente.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium