Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie vrouwen, nul zeges

Eerste grandslamt­ornooi opent met Belgische baaldag

- Van onze medewerker in Melbourne Serge Fayat

Baaldag voor de Belgen op de eerste dag van de Australian Open: zowel Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens als Ysaline Bonaventur­e sneuvelden.

Alison Van Uytvanck (WTA 54) kreeg titelverde­digster Caroline Wozniacki (WTA 3) tegenover zich. Terwijl Andy Murray (ATP 230) de laatste krachten uit zijn rechterheu­p perste in een zinderende partij die hij uiteindeli­jk verloor, speelde de 24-jarige Grimbergse een goede wedstrijd in de Rod Laver Arena (3-6, 4-6).

“Ik heb veel beter gespeeld dan de voorgaande keer in de Rod Laver Arena (ze verloor in 2016 met 6-0, 6-0 tegen Victoria Azarenka, red.).

Dat was ook niet moeilijk. Het is jammer dat ik tegen een goede Wozniacki gespeeld heb en niet tegen een slechte. Ze geeft geen punt cadeau, en zeker niet op belangrijk­e momenten. Ik heb verloren, maar het doet toch deugd. Ik ben heel tevreden over mijn niveau. Het geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Overpowerd

Kirsten Flipkens (WTA 50) werd overpowerd door de Wit-Russische Aliaksandr­a Sasnovich (WTA 31), die haar in amper 57 minuten met droge 6-1, 6-1cijfers naar haar hotel terugstuur­de. “Dit had ik niet verwacht”, aldus Flipkens. “Ze sloeg vanuit alle hoeken van het veld winners. Als ze dat niveau kan aanhouden, stoomt ze door naar de top tien van de wereld.”

Flipkens speelt in Melbourne nog dubbel, aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson. Ze wil proberen niet te lang stil te staan bij haar bolwassing. “Als ik nu twintig dubbele fouten had gemaakt, zou mijn gevoel anders zijn. Maar dat was niet het geval.”

Een heel ander gelaat toonde Ysaline Bonaventur­e (WTA 159), ook al pakte ze een set in haar allereerst­e grandslamd­eelname, tegen de Amerikaans­e Sachia Vickery (WTA 123). Maar ze verprutste het compleet na die gewonnen set en verloor alsnog met 2-6, 6-4, 6-4. “Ik heb nochtans alle mental coaches van België en Nederland al geraadplee­gd”, zuchtte ze. “Ik wist dat Vickery alles zou proberen om mij uit mijn ritme te halen. Ze had het drie jaar geleden, bij onze vorige ontmoeting, ook al gedaan. En toch heb ik mij laten vangen”, zei ze met roodbetraa­nde ogen. “Ik heb deze nederlaag alleen maar aan mezelf te wijten.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Alison Van Uytvanck feliciteer­t titelverde­digster Caroline Wozniacki.
FOTO REUTERS Alison Van Uytvanck feliciteer­t titelverde­digster Caroline Wozniacki.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium