Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Europese revelatie of Belgisch kneusje?

Telenet Giants Antwerp kan zekerheid verwerven over achtste finales, maar in welke gedaante verschijnt het op het parket?

- PATRICK CEULEMANS

In welke gedaante verschijnt Telenet Giants Antwerp vanavond op het parket? Als een team dat furore maakt in de Champions League, of als een selectie die een pak slaag krijgt in de Belgische topwedstri­jden? Feit is dat de Sinjoren zich enkele dagen na de blamage tegen Oostende mits winst tegen de Tsjechisch­e kampioen CEZ Nymburk kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Champions League.

Als Telenet Giants Antwerp een zesde overwinnin­g met minstens negen punten verschil (82-74-verlies in Nymburk) boekt, is de vierde plaats en kwalificat­ie voor de achtste finales van de Champions League zo goed als binnen. Met nog drie speeldagen voor de boeg staat de ploeg van coach Roel Moors dan positief ten opzichte van Nymburk en telt ze ook drie overwinnin­gen meer. Tegenover het Litouwse Lietkabeli­s staan de Giants al positief. Als Dijon woensdag bij AEK Athene verliest, is de kwalificat­ie van de Giants een feit. De Europese kaarten liggen dus goed voor Telenet Giants Antwerp.

“We hebben alles in eigen handen”, beseft de Amerikaans­e power forward Dave Dudzinski. “Januari is Europees en in de Beker van België een bepalende maand. Na de offday tegen Oostende moeten we dus reageren. Ten eerste ten opzichte van onze fans en ten tweede om die unieke uitgangspo­sitie in de Champions League te verzilvere­n.”

Mike Myers Het is dus vooral uitkijken naar de

mentale reactie van Telenet Giants Antwerp na de afstraffin­g tegen Oostende. Snel opnieuw een wedstrijd spelen is misschien wel de beste remedie om alle miserie van zaterdagav­ond te doen vergeten. Maar succes is niet evident tegen de Tsjechisch­e kampioen. CEZ Nymburk telt in de eigen NBL zeventien op zeventien en trok vorige maand Mike Myers aan, een Amerikaans­e kolos die vorig seizoen bij Oostende indrukwekk­end was en de Giants fysiek veel pijn deed. Myers aan banden leggen wordt vanavond

in the paint waarschijn­lijk een probleem.

CEZ Nymburk was de voorbije jaren in eigen huis altijd te sterk voor Antwerp Giants, maar ook voor Oostende. Als Telenet Giants Antwerp vanavond effectief de deur van de Last 16 van het kampioenen­bal wil openen, zal defensieve overgave en verstandig en snel basketbal hoognodig zijn. Anders worden het nog drie zware weken om zelfs de vijfde of zesde plaats, die recht geeft op de achtste finales van de FIBA Europe Cup, veilig te stellen.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Zo ontgoochel­d liepen Dennis Donkor en Hans Vanwijn er zaterdagav­ond bij na de blamage tegen Oostende. Nemen zij revanche tegen Nymburk?
FOTO GMAX AGENCY Zo ontgoochel­d liepen Dennis Donkor en Hans Vanwijn er zaterdagav­ond bij na de blamage tegen Oostende. Nemen zij revanche tegen Nymburk?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium