Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Knappe stunt, maar we schieten er weinig mee op”

Yannick Put schiet Rupel Boom in absolute slotfase naar zege op Châtelet-Farciennes

- PETER NYS

Tot zaterdag had ChâteletFa­rciennes nog niet verloren op eigen veld. Meer zelfs, het had amper één doelpunt moeten incasseren voor eigen volk. Maar dan kwam Rupel Boom op bezoek bij de ploeg van Alex Czerniatyn­ski. De Steenbakke­rs zorgden met de 2-3-zege voor een kleine stunt.

“Wij maken er drie in één match tegen Châtelet, daar mogen we dus best trots op zijn”, zegt Yannick Put. De Boomse aanvoerder bezorgde zijn team de zege met een doelpunt in de 94ste minuut. “Als je die bal dan op de valreep ziet binnengaan, geeft dat een onbeschrij­felijk gevoel. De ontlading was enorm, we hadden negentig minuten hard gewerkt voor de zege. Châtelet is een sterke ploeg, anders sta je in deze reeks ook niet op de vierde plaats. Bovendien is hun veld van bedenkelij­ke kwaliteit, wat het er voor een voetballen­de ploeg als Rupel Boom niet makkelijke­r op maakt. Maar we hebben veel inzet getoond en werden daar in extremis voor beloond.”

Dankzij deze overwinnin­g komt voor Rupel Boom de vierde plaats zowaar weer in zicht.

Put: “Dat is mooi, maar het houdt ons niet echt bezig. We mikken op een rustig seizoen en willen in dat opzicht vooral zo snel mogelijk zeker zijn van het behoud. Als ik dan zie dat bijna alle ploegen onder ons ook wonnen, is er na dit weekend in feite niet veel veranderd. Je hoopt dat een zege als deze voor een bonus zorgt, maar dat is niet het geval. Al kan ik ook niet zeggen dat ik echt verbaasd ben door de resultaten van deze speeldag. In deze reeks is iedereen sterk aan elkaar gewaagd. Ploegen als Heist, Geel en Knokke staan nu onderin, maar hebben de handdoek nog lang niet gegooid.”

Cruciaal drieluik

Geel en Heist, het zijn voor Rupel Boom meteen de twee eerstvolge­nde tegenstand­ers. Cruciale duels dus voor Put en co. “Pak de thuismatch tegen Luik daar ook nog maar bij. We krijgen Geel en Luik thuis en trekken tussendoor naar Heist. Dat zijn wedstrijde­n die voor ons het verdere verloop van de competitie kunnen bepalen. Al mogen we het belang van die duels nu ook niet overroepen. We hebben al bewezen dat we tegen iedere tegenstand­er kans maken. We hoeven niet plots in paniek te slaan als we een van die matchen zouden verliezen. Geel en Heist zijn ploegen met veel kwaliteite­n. Geel klopte zaterdag zelfs leider Thes nog, dat zegt genoeg zeker? We moeten gewoon rustig blijven en dan komt alles wel goed.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Met de winning goal in de 94ste minuut was Yannick Put de matchwinna­ar op bezoek bij Châtelet-Farciennes.
FOTO GOYVAERTS Met de winning goal in de 94ste minuut was Yannick Put de matchwinna­ar op bezoek bij Châtelet-Farciennes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium