Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Light Nwokoro speelt zich in de harten van de supporters “Ik ben verliefd op deze club”

- (hf)

Met zijn korte invalbeurt deed Bas Saillart de wedstrijd kantelen, waardoor Berchem toch nog een punt uit de brand sleepte in de derby tegen Cappellen. Hij oogstte terecht veel lof, maar ook Light Nwokoro liet zich door zijn nooit aflatende speelstijl en inzet in positieve zin opmerken.

“Ik ben niet echt tevreden, ook al voelt een terugkeer van een 0-2achtersta­nd naar een 2-2-gelijkspel in de slotfase van een wedstrijd enigszins aan als een overwinnin­g”, zegt Light Nwokoro. “Onze voetballen­de prestatie was onvoldoend­e. Willen we in de top vijf eindigen, wat toch bij iedereen de ambitie is, hadden we de drie punten moeten thuishoude­n. Volgend weekend wacht ons opnieuw een thuiswedst­rijd tegen VW Hamme en dan moet het beter. Dat we op de valreep toch nog een puntje pakten, zorgt wel voor een mentale opsteker.”

“Tegen een fysiek sterke tegenstreV­oor ver met veel duelkracht als Cappellen was het moeilijk spelen. Ook de toestand van het veld was niet bepaald in het voordeel van de ploeg die het spel wilde maken en combineren­d op zoek moest naar openingen. Dat we dan toch nog beloond werden met één punt, deed deugd.” Ondertusse­n lijkt het erop dat Nwokoro zijn vaste stek in de ploeg beet heeft. “Je bent natuurlijk nooit zeker van je plaats, maar ik stond nu al voor de achtste keer op rij aan de aftrap, enkel onderbroke­n door een speeldag gele schorsing. Je kunt niet inschatten hoe blij ik daarmee ben. Weet je, ik ben verliefd op deze club. Berchem heeft me al zoveel gegeven. Van veel voetbalple­zier in de jeugdreeks­en over een extra zakcentje tot veel vriendscha­ppen en kameraden met wie ik al vaak samen op reis trok. Bij mijn club een basisplaat­s in het eerste elftal afdwingen, is een droom die uitkomt. Om nog niet spreken over de waardering die ik ervaar van onze supporters.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium