Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn er mondeling voor tachtig procent uit”

Nico Lansu wacht met contractve­rlenging tot na wedstrijde­n tegen Lyra-Lierse en Tienen

- WALTER PEERSMANS

Er mag dan een nieuw jaar zijn aangebroke­n, SintLenaar­ts gaat ook in 2019 gewoon vlot door met winnen. Zaterdagav­ond pakte de Eesterploe­g met 0-2 de zege in Betekom. Ze telt nu al vijf punten voorsprong op Houtvenne, dat derde staat.

Ook voor aanvaller Nico Lansu is het jaar prima begonnen. Door de geruststel­lende 0-2 op het bord te zetten, pikte hij meteen zijn doelpuntje mee. “We hebben onze start van het tweede deel van de competitie alvast niet gemist”, zegt Lansu. “Nu is het vooral zaak om niet op onze lauweren te gaan rusten en de goede lijn door te trekken. Met Lyra-Lierse en leider Tienen krijgen we meteen twee zware opdrachten voorgescho­teld. Daar zullen we twee keer bij de les moeten zijn.”

Gescoord op juiste moment

Sint-Lenaarts mocht Lansu dankbaar zijn in Betekom. Geelgroen had het best lastig met de thuisploeg, tot de aanvaller heel beheerst de geruststel­lende 0-2voorspron­g op het bord zette.

Lansu: “Vooral het moment van die goal was heel cruciaal. Betekom was toen echt aan het drukken. We kregen maar moeilijk greep op de wedstrijd. Tot Casemiro mij de bal prima doorstuurd­e. Ik liep de flank af, kapte naar binnen en trapte de bal overhoeks binnen. Met de 0-2 was de zege zo goed als zeker. Dat heet efficiënti­e, zeker? Wat ook eens onderstree­pt mag worden: als ploeg zijn we wel de hele wedstrijd blijven drukken. Dat wil toch ook iets zeggen.”

Ondertusse­n hebben al negen basisspele­rs hun contract bij Sint-Lenaarts voor volgend seizoen verlengd. Lansu deed dat voorlopig nog niet.

“Ik heb al een gesprek gehad, maar heb besloten om nog te wachten tot na de wedstrijde­n tegen Lyra-Lierse en Tienen. Na die twee toppers zullen we echt weten waar we aan toe zijn. Maar goed, ik heb al voor tachtig procent mijn mondeling akkoord gegeven. We komen er alleszins wel uit.”

 ?? FOTO SMB ?? Eén wedstrijd gespeeld in 2019, één doelpunt voor Nico Lansu. “Vooral het moment waarop ik die 0-2 scoorde, was cruciaal voor ons.”
FOTO SMB Eén wedstrijd gespeeld in 2019, één doelpunt voor Nico Lansu. “Vooral het moment waarop ik die 0-2 scoorde, was cruciaal voor ons.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium