Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede fase heraanleg Frans De Schutterla­an duurt tot 5 februari

-

De tweede fase van de aanleg van de busbanen en voet- en fietspaden in de Frans De Schutterla­an is van start gegaan. De rijrichtin­g Willebroek tussen Antwerpses­traat en het Wipplein komt nu aan bod. Op de andere zijde geldt voorlopig tweerichti­ngsverkeer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen is begin oktober vorig jaar gestart met de heraanleg van de Frans De Schutterla­an (N177), tussen de Rupel en het kruispunt met de Antwerpses­traat. Er komen vrije busbanen en dubbele fietspaden aan weerszijde­n van de rijweg. In de eerste fase werden de baanbrug en het kruispunt Wipplein aangepakt. Daar staan nu voorlopige verkeersli­chten om het verkeer in goede banen te leiden. De tweede fase duurt tot 5 februari en behelst het rijvak van de Frans De Schutterla­an richting Willebroek De andere zijde richting Antwerpen wordt tijdelijk ingericht voor beide richtingen. Er geldt een parkeerver­bod aan beide zijden van de N177. De fietsers kunnen in beide richtingen fietsen op het fietspad, aan de zijde van het centrum.

De derde en voorlaatst­e fase, start op 6 februari. Het gaat om de andere zijde van de Frans De Schutterla­an. Dan gaat het verkeer tijdelijk over de dan afgewerkte tweede fase, of de rijrichtin­g Willebroek. De vierde fase neemt drie dagen in beslag om de eindlaag asfalt aan te brengen over projectgeb­ied. Tegen eind februari zijn de werken klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium