Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste GAS-loze gemeenten zwichten

Ranst is al overtuigd, Zandhoven vindt berichtgev­ing nog voorbarig

-

Johan De Ryck, de nieuwe N-VAburgemee­ster van Ranst, verklaarde op ATV dat Ranst en Zandhoven GAS-boetes gaan invoeren. Volgens burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven is dat nog voorbarig.

Zandhoven en Ranst, die samen de politiezon­e Zara vormen, zijn de twee laatste gemeenten in de provincie Antwerpen zonder GAS-boetes (gemeenteli­jke administra­tieve sancties).

Johan De Ryck (N-VA), de nieuwe burgemeest­er van Ranst, kondigt nu aan dat er toch GAS-boetes komen. In het politiecol­lege van volgende week komen medewerker­s van Igean uitleggen wat de mogelijkhe­den allemaal zijn. Volgens De Ryck is het door het seponering­sbeleid van het parket niet meer mogelijk om zonder GAS-boetes kleine overtredin­gen te bestrijden.

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven vindt het nog te vroeg. “We zitten nog in de aftastende fase. N-VA Ranst had de invoering van GAS-boetes in zijn verkiezing­sprogramma gezet. Het is niet omdat wij één politiezon­e vormen, dat we ze ook allebei moeten invoeren. En als Zandhoven toch GAS-boetes invoert, kunnen we ook andere keuzes maken dan Ranst.”

Wat Zandhoven betreft, denkt Van Hove wel dat een GAS-boete interessan­t zou kunnen zijn om het nieuw beleid van beperkt parkeren in het centrum van Zandhoven afdwingbaa­r te maken. Als de grote parking af is, zou er voor de winkels een systeem van beperkt parkeren komen.

“Omdat het parket parkeerboe­tes vaak seponeert, zouden GASboetes nuttig kunnen zijn voor de handhaving. Maar we gaan er zeker niet de zotste dingen in zetten. Hondenpoep? Ik denk dat het nog altijd beter is om het baasje rechtstree­ks aan te spreken, als het baasje van de hond bekend is tenminste.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium