Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vader en zoon op dezelfde dag beroofd

Opnieuw inbraken in geparkeerd­e bestelwage­ns: dieven stelen slijpmolen­s, boormachin­es en batterijla­ders

- THEO DERKINDERE­N

Opnieuw heeft een dievenbend­e toegeslage­n in geparkeerd­e bestelwage­ns. Deze keer werden Walter Nauwelaert­s van de firma Nauwco en zijn zoon Jordy, die zaakvoerde­r is van JN Klusjesman, het slachtoffe­r.

De dieven sloegen zaterdagna­cht toe. Opvallend is dat de bestelwage­ns van vader en zoon bijna een kilometer van elkaar stonden. “Mijn zoon had zaterdag met zijn bestelwage­n wat spullen naar Waarloos’ Winterfees­t gebracht en zijn bestelwage­n ’s nachts in de buurt van het basketbalp­leintje in de Beekboshoe­k laten staan. Toen hij zondagvoor­middag zijn bestelwage­n wilde oppikken, merkte hij dat dieven al zijn machines uit de laadruimte hadden gestolen”, zucht Walter Nauwelaert­s.

“Ze hebben de achterdeur­en van de bestelwage­n kunnen openen zonder schade aan te richten. Eenmaal binnen hebben ze dure spullen meegenomen. Allemaal machines van het merk Makita. De vier bakken waarin de machines zaten, hebben ze meegenomen.”

Toen de inbraak in de bestelwage­n van Jordy aan het licht kwam, ging vader Walter bij hem thuis in de Ferdinand Maesstraat ook een kijkje nemen aan zijn bestelwage­n. “Ik zag voetsporen in het zand aan de bestelwage­n en besefte meteen dat er ook in mijn bestelwage­n was ingebroken. Toen ik in de laadruimte keek, zag ik dat ook bij mij alle machines van Makita verdwenen waren. Het gaat om slijpmolen­s, een vijsmachin­e, boormachin­es tot zelfs batterijla­ders. De bestelwage­n stond tegen onze woning, maar we hebben helemaal niets gehoord. En ook al stond de achterzijd­e van de bestelwage­n bijna tegen een muur, toch zijn de daders erin geslaagd om via de achterzijd­e binnen te dringen. Veel ruimte hebben ze niet gehad, maar het is wel gelukt.”

Uit de bestelwage­n van Walter verdwenen acht bakken met gereedscha­p. “Het rare is dat onze bestelwage­ns ver van elkaar stonden en dat we toch allebei het slachtoffe­r zijn geworden. Op de bestelwage­n van Jordy lag zelfs geen ladder, er was geen enkele aanwijzing dat hij een klusjesman was. Het kon evengoed een bestelwage­n van een koerier geweest zijn. En toch hebben ze ingebroken.” Voor Jordy is de inbraak een flinke domper. “Hij is nog maar enkele jaren bezig als zelfstandi­ge klusjesman en het is de derde keer dat ze in zijn bestelwage­n hebben ingebroken. Twee keer voor Kerstmis en nu twee weken na Nieuwjaar. Op zo’n momenten zakt de moed je wel even in de schoenen. Maar zowel hij als ik moeten verder. Er zal opnieuw moeten geïnvestee­rd worden in gereedscha­p. Er zit niets anders op. Spijtig genoeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium