Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nooit voor Rusland gewerkt”

Donald Trump neemt Amerikaans­e kranten op de korrel

-

“Veel fake news.” Zo reageerde Amerikaans president Donald Trump gisteren op artikels in

The New York Times en The Washington Post over zijn banden

met Rusland.

De Amerikaans­e president Donald Trump verklaarde gisteren dat hij “nooit voor Rusland heeft gewerkt”. Hij deed dat nadat The

New York Times had geschreven dat de federale politie een onderzoek tegen hem had geopend om na te gaan of hij voor Rusland werkte in de dagen nadat hij FBIbaas James Comey aan de deur had gezet.

“Ik heb nooit voor Rusland gewerkt. Ik vind het schandalig dat jullie die vraag stellen”, aldus de Amerikaans­e president.

Tegen VS-belangen in

The New York Times schreef vrijdag dat het FBI zich zorgen maakte over Trumps gedrag na het ontslag van Comey en dat het onderzocht of Trump – bewust of ongewild – namens Rusland werkte tegen Amerikaans­e belangen in. Justitie werd door verscheide­ne instanties gevraagd of de beslissing van Trump om Comey te ontslaan, gelinkt kon worden aan het Rusland-onderzoek, wat tot bezorgdhei­d leidde over een mogelijk verband tussen zijn verkiezing­scampagne en Moskou.

Gevraagd naar een reactie op een ander artikel, in The Washington Post, waarin wordt gesteld dat Trump details over persoonlij­ke gesprekken met zijn Russische collega Vladimir Poetin verzwegen zou hebben voor zijn kabinetsle­den, verklaarde de president “er absoluut niets over te weten”. “Het is veel fake news (...) Het was een succesvoll­e ontmoeting”, zo zei hij, daarmee waarschijn­lijk verwijzend naar de top met Poetin in Helsinki in juli 2018.

 ?? FOTO AFP ?? Donald Trump en Vladimir Poetin in Helsinki in 2018.
FOTO AFP Donald Trump en Vladimir Poetin in Helsinki in 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium