Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maartje Van Neygen gaat op tournee met papa Erik en mama Sanne

Dertig jaar ‘Veel te mooi’

-

Erik Van Neygen (67) en Sanne (45) gaan volgend jaar, samen met hun dochter Maartje (23), opnieuw op tournee. In 2020 is het dertig jaar geleden dat Erik en Sanne hun monsterhit Veel te mooi uitbrachte­n, en dat zal het muzikale gezin op de planken vieren.

“Ik vond dat er toch iets moest gebeuren rond de verjaardag van dat uitzonderl­ijke nummer, en zo groeide het idee voor een tour door Vlaanderen”, zegt Maartje Van Neygen. “Momenteel zijn we aan het nadenken hoe de voorstelli­ng er precies zal uitzien, maar het wordt een mix van nummers die mijn ouders samen zullen brengen met liedjes die we driestemmi­g zingen en enkele songs van mijn eigen albums.”

Dat Vlaanderen Erik en Sanne niet zijn vergeten is wel duidelijk: “Ons optreden staat nog niet eens helemaal op punt of er zijn al achttien concerten geboekt.” De tour heeft ook nog geen precieze naam, maar Maartje Van Neygen vermoedt dat het iets in de richting van ‘30 jaar Veel te mooi’ zal worden.

Veel te mooi is overigens een nummer waar Maartje een bijzondere band mee heeft, ook al was ze niet eens geboren toen het liedje een nummer één-hit werd. “Mijn mama heeft het liedje ontelbare keren gezongen toen ze zwanger van me was. In haar buik heb ik Veel te mooi dus vaak gehoord. Zo vaak dat het later mijn ideale slaapliedj­e werd. Wanneer ik als baby krampjes had, zong mijn mama dat liedje, en dan sliep ik meteen als een roos.”

Ook voor Erik en Sanne wordt de nieuwe tournee iets bijzonders. In 2010 werd Erik getroffen door een hersenbloe­ding. Dat luidde het einde van hun gezamenlij­ke optredens in. Ondertusse­n is Erik hersteld, en in 2015 traden Erik en Sanne nog eens uitzonderl­ijk samen op. Toen vierden ze… 25 jaar Veel te mooi op Houden van Griffelroc­k.

 ?? FOTO RR ?? Maartje Van Neygen gaat touren met mama Sanne en papa Erik: “Er zijn al achttien optredens geboekt.”
FOTO RR Maartje Van Neygen gaat touren met mama Sanne en papa Erik: “Er zijn al achttien optredens geboekt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium