Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zesde titel doet me het meest deugd”

- (kma)

Daniëlle Le Bruyn (61), zaakvoerst­er van Biljartcen­trum De Ploeg in Halle-Zoersel, is voor de zesde keer Belgisch kampioen driebanden bij de dames geworden. Tijdens de voorbije edities was Jaimie Buelens telkens te sterk. Maar deze keer klopte Le Bruyn haar veel jongere tegenstand­er.

Een grote tricolore vlag hangt aan het raam bij Biljartcen­trum De Ploeg. Zoersel heeft er een nieuwe Belgische titel bij. De dames moesten na voorrondes in De Ploeg gedurende twee vrijdagen in het Casino van Blankenber­ge om de titel strijden. Op nagelnieuw­e lakens, wat het extra moeilijk maakte. “Ik speelde met veel zelfvertro­uwen”, vertelt Daniëlle. “Mijn zesde titel doet me het meest deugd, omdat ik bewezen heb dat ik op mijn 61ste nog kan winnen van een tegenstand­ster die half zo oud is als ik. Het was de eerste keer in zes jaar dat ik heb kunnen winnen van Jaimie Buelens.”

Le Bruyn mag nu op kosten van de bond naar het EK in Duitsland en het WK in Spanje. “Dat vind ik eigenlijk nog het leukst aan die titel: dat ik nu opnieuw aan de grote buitenland­se wedstrijde­n kan deelnemen, zoals een paar jaar geleden in Seoul.”

Rijk wordt ze er niet van. Een Belgische damestitel driebanden levert 75 euro op, maar een fractie van wat de mannen krijgen. Thérèse Klompenhou­wer uit Nederland, de wereldkamp­ioen driebanden, is ook lid van De Ploeg. “Een Belgische en een wereldkamp­ioen in één biljartcen­trum is wel chic”, vindt ook Danielle.

 ?? FOTO KMA ?? Daniëlle Le Bruyn.
FOTO KMA Daniëlle Le Bruyn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium