Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Wat vindt u van de gooi van Bart De Wever naar het Vlaams minister-presidents­chap?

Voordeel voor Antwerpen Hier kan Antwerpen veel voordeel uit halen. Over echt belangrijk­e investerin­gen wordt in de Vlaamse regering beslist.

RENÉ SMETS, KASTERLEE Groen lachen

Ik kan de beslissing van De Wever beter begrijpen dan de reacties van CD&V en Groen erop. Zij spelen op de man, niet op wat hij verwezenli­jkt. Groen kreeg de mogelijkhe­id om mee te besturen en haalde alles uit de kast om het niet te moeten doen ... De Groen-kiezers komen pas bedrogen uit.

RIK HOREMANS

Referendum

Vele Vlaamse kiezers vroegen/vragen een referendum over confederal­isme of gedeelteli­jke Vlaamse autonomie. De meeste politici weigeren dat. Bart De Wever en de N-VA hebben het ons zonet gepresente­erd.

BOB DE VISSER, BURCHT

De baan van zijn leven

Bart De Wever heeft nog maar net twee weken de eed afgelegd voor “de baan die ik heel mijn leven wil blijven doen”. Vorige verkiezing­en ging hij fulltime burgemeest­er worden en intussen heeft hij drie jobs. Wie gelooft die man nog?

AD BRANDS, ANTWERPEN

Groot man

Nu kan heel Vlaanderen genieten van het leiderscha­p van een groot man! Wanneer gaat het stoppen met de grootste partij van Vlaanderen te pesten? Al zes jaar horen we een ondertoon van jaloezie bij de andere partijen; zij krijgen niet de helft van de leden van N-VA bij elkaar. Volkomen begrip voor deze politieke beslissing!

FIEN MARIEN, GEEL

Voornemen

Ik had me voorgenome­n om me dit jaar meer te verdiepen in de politiek, om er hopelijk iets meer van te begrijpen. Dat voornemen is vlug opgeborgen. Politiek is gewoon een vuil spel en is er NIET voor de gewone burger. Die dient alleen om gestroopt te worden!

PIETER HELSEN, BURCHT

Moedig

Dit is spijtig voor de Antwerpena­ar, maar goed voor Vlaanderen. De tegenstand­ers moeten hier niet schijnheil­ig over doen: ze hebben altijd geroepen dat de combinatie Antwerpen-nationaal voorzitter­schap niet kon. Nu BDW een duidelijke keuze maakt, is het weer niet goed. Hij neemt een moedige en moeilijke beslissing. Als hij het zich makkelijk had willen maken, bleef hij burgemeest­er en liet hij andere Jambons en Franckens het werk in de campagne doen.

PASCAL DEGROOTE, ANTWERPEN

Meesterzet

Ik begrijp deze beslissing volkomen. Dit is een meesterzet. Dit gaat helemaal niet om verraad, er zit alleen maar wijsheid in!

VASIL TKACZ, GENK

Kiezersbed­rog

Onbegrijpe­lijk, dit is flagrant kiezersbed­rog. N-VA heeft de andere partijen altijd verweten dat zij zulke zaken deden. Jan Jambon wil ook al geen burgemeest­er blijven in Brasschaat. Dit keert zich tegen hen, als hun kiezers nog over enig verstand be- schikken. Federaal meeregeren kunnen ze vergeten. Welke andere partij waagt zich daar nog aan?

JEF MOUWS, MALLE

Coalitie met de PS

De Wever is zijn geloofwaar­digheid nu wel helemaal kwijt. Ik durf er vergif op in te nemen dat hij na de verkiezing­en van mei een coalitie afsluit met de PS, zonder confederal­isme. Macht is wat hem interessee­rt. En de kiezers? Die lacht hij vierkant in hun gezicht uit. Ze merken niet eens dat ze bedrogen en gebruikt worden ...

FRANS VAN LOOVEREN, LOENHOUT

Verkoopfra­ude

De Wever heeft stemmen geronseld met de boodschap: stem voor mij om links buiten te houden. Nog de dag zelf van de verkiezing­en kondigt hij al aan dat hij met links gaat besturen. Dat is verkoopfra­ude; in de zakenwerel­d word je daarvoor veroordeel­d. En daarboveno­p: nog geen twee weken na zijn inzwering verlaat hij al het lekkende schip! Hij heeft de Vlaamse zaak verraden. Ware verzoening of verbinding zou met Vlaams Belang geweest zijn, met de echte Vlamingen die altijd trouw aan hun woord zijn geweest. De Wever is pure kiesfraude.

WIELAND JANSSENS, ANTWERPEN

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium