Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er moet al veel gebeuren om ons aan het twijfelen te brengen”

Ook Beerschot Wilrijk bouwt verder aan indrukwekk­ende reeks

- (kofr)

Beerschot Wilrijk blijft dankzij de zege in Roeselare ongeslagen aan de leiding in de tweede periodesta­nd. De Kielse Ratten lijken klaar voor de topper tegen Malinwa, over twee weken. “KV Mechelen zal een heel straffe reeks moeten neerzetten om ons bij te houden in de tweede periode”, zegt Jan Van den Bergh.

Hij had naar eigen zeggen niet gehoord dat de bezoekende supporters hem “Jantje is een Buffalo” hadden toegezonge­n, maar verdediger Jan Van den Bergh kon er hartelijk om lachen. Over de match op Schierveld­e was de toekomstig­e AA Gent-verdediger duidelijk: “Het had nooit meer spannend mogen worden. We schoten onszelf bijna in de voet door zoveel kansen de nek om te wringen. Ik denk dat 0-4 niet eens een overdreven ruststand zou geweest zijn. En ook na de pauze hadden we er nog makkelijk eentje kunnen bijdoen. Achterin hebben we amper iets weggeven. Zelfs in die tweede helft, met de hogere druk van Roeselare, bleven we makkelijk overeind. Ze dwongen nauwelijks kansen af, maar uiteindeli­jk hadden we nog een geweldige save van Mike Vanhamel nodig om met de drie punten aan de haal te kunnen gaan. Dat was echt een wéreldredd­ing. Ik stond er vlakbij en ik zag die bal al binnen.”

“Onze voet naast die van KV Mechelen gezet”

Beerschot Wilrijk blijft door de nipte zege ongeslagen aan de leiding in de tweede periodesta­nd. Een broodnodig­e overwinnin­g, want daags nadien pakte ook KV Mechelen de volle buit op het veld van Union. “Roeselare had totaal niet de intentie om te voetballen en bleef bijna de hele partij met tien spelers achter de bal staan. Speelden ze met te veel respect voor ons? Ik weet het niet, maar puntenverl­ies zou echt zuur geweest zijn. Ik had er wel het volste vertrouwen in dat we zouden winnen. We zijn ongeslagen sinds 30 oktober en onze groep straalt daardoor erg veel vertrouwen uit. Er moet al heel veel gebeuren om ons aan het twijfelen te brengen. Na de aansluitin­gstreffer ging Roeselare er weer in geloven, maar ik had niet de indruk dat wij begonnen te panikeren. Integendee­l. Iedereen wist perfect wat hij moest doen om de partij tot een goed einde te brengen. Alleen dat tikkeltje efficiënti­e voorin ontbrak in de tweede helft. We hadden de wedstrijd sneller moeten doodmaken.”

Zaterdag komt Westerlo naar het Kiel, een week later staat dan dé topper tegen KV Mechelen op het programma. “We hebben onze voet de voorbije maanden duidelijk naast die van Mechelen kunnen zetten. Ik denk dat KV Mechelen een heel straffe reeks zal moeten blijven neerzetten om ons bij te houden in die tweede periode.”

“De Camargo? Leuk, tegen een grote naam”

Van den Bergh zal in de topper van volgende week man-in-vorm Igor De Camargo tegenover zich krijgen. Met zeven goals in vier wedstrijde­n was de Braziliaan­se Belg de voorbije weken van goudwaarde voor de Mechelaars. “Ik denk dat zijn cv voor zich spreekt”, zegt Van den Bergh. “Zijn reputatie in de lucht en zijn kracht in de zestien meter zijn algemeen bekend, maar wij zijn ook niet slecht met het hoofd. Het is altijd leuk om tegen een grote naam te spelen. Maar ze hebben meer dan één wapen. Alleen De Camargo afstoppen, zal niet volstaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium