Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen loon naar werken gekregen na degelijke prestatie”

Nico Lemaire baalt om late gelijkmake­r in derby

- (en)

Tot de slotminuut hield Cappellen een goed gevoel over aan de wedstrijd op Berchem, maar op de valreep schoot Thomas Van de Velde de Cappellena­ars van hun wolk. “Zo eindigde een goede prestatie andermaal in mineur”, baalt Nico Lemaire.

de tweede keer op rij incasseerd­e Cappellen in een uitwedstri­jd een tegendoelp­unt bij het ingaan van de blessureti­jd. Op Bocholt werd daardoor een gelijkspel omgebogen in een nederlaag, op Berchem werden nu twee hard bevochten punten uit handen gegeven.

“Dit is natuurlijk bijzonder sneu”, zegt Nico Lemaire, die net als de rest van de ploeg zwaar aangeslage­n de kleedkamer verliet. “We mochten tevreden zijn over onze wedstrijd en dan leidden twee concentrat­iefouten tot een zuur gelijkspel. Een erg spijtige ontknoping, want ik vond dat we met zijn allen op niveau aan het spelen waren. We gaven weinig weg en konden doorlopend dreigen in de omschakeli­ng. Onze spitsen verzekerde­n met de hand op het hart dat ons derde doelpunt ten onrechte werd afgekeurd en dat zorgt voor nog meer ergernis.” Met een schot op de lat had Lemaire net voor het openingsdo­elpunt al een eerste keer voor ernstige dreiging gezorgd. “Even later scoorde Bart Cornelisse­n wel en leken we op weg naar de winst. Jammer genoeg liep het in de slotfase nog verkeerd.”

Door zijn derde gele kaart mist de Cappelse rechtsacht­er de wedstrijd van volgende zondag tegen Sint-Niklaas. “Ik heb deze week twee examens, waardoor trainen niet evident is. Op zich komt de schorsing dus niet ongelegen, maar ik was er zondag natuurlijk wel graag bij geweest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium