Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heb nog altijd niets bewezen”

Timo Huygens scoort meteen in eerste match van het seizoen

-

Tim Huygens zat zaterdag voor het eerst dit seizoen bij de kern van Ternesse. Meer, de spits stond op Houtvenne zelfs meteen in de basis en knalde de Wommelgemn­aren op voorsprong. Puntenwins­t leverde die goal niet op, want Ternesse verloor nog met 3-1.

Sinds de komst van coach Sven Eeraerts was Huygens vooral toeschouwe­r bij de wedstrijde­n van het eerste elftal van Ternesse. “Een dag voor de wedstrijd op Houtvenne wist ik dat ik zou starten”, zegt Huygens. “Net voor de vrijdagtra­ining werd het me verteld. Ik was een beetje nerveus, maar wist ook dat ik er altijd hard voor heb gewerkt. Het was goed ik nog eens met meer druk moest spelen dan bij de beloften. Ik ben 21 jaar, niet meer zo piepjong dus. Ik moet er stilaan staan. De coach zei dat hij me na Nieuwjaar tijdens de twee oefenmatch­en goed zag trainen en spelen. Hij vond dat ik mijn kans verdiende.” Huygens zorgde al snel voor de 0-1-voorsprong. “Na mijn goal volgde een echte ontlading. Jammer dat we toch nog verloren, maar daar had ook de erbarmelij­ke staat van het veld mee te maken. Het was net of we strandvoet­bal speelden, maar dan in modder en slijk. Na die 0-1 stonden we er goed voor, maar dan kregen we twee onterechte goals tegen. Het is sneu omdat we er hard voor hebben gewerkt. Iedereen voerde zijn taken perfect uit, we werden zeker niet weggespeel­d, maar de scheidsrec­hter nam niet altijd de juiste beslissing­en.”

Over zijn toekomst wil de jonge spits nog niet veel kwijt. “Daar is het nog te vroeg voor, maar op je 21ste wil je in een eerste ploeg staan. Ik zal dus hard moeten werken. Of ik in de basis thuishoor? We zien wel, ik heb nog altijd niets bewezen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium