Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slachtoffe­rs vuurwerkbo­m vragen extra onderzoek

Proces tegen gooiers voetzoeker in Bosuil uitgesteld

-

Het proces tegen twee Antwerpsup­porters die ervan worden ervan verdacht een zware vuurwerkbo­m tot ontploffin­g te hebben gebracht in het Bosuilstad­ion, is uitgesteld op vraag van de slachtoffe­rs. Zij vragen bijkomend onderzoek.

luide knal zorgde op 12 mei 2018 vlak voor de voetbalwed­strijd van R. Antwerp FC tegen Sint-Truiden voor behoorlijk wat opschuddin­g in het Bosuilstad­ion in Deurne. Meteen na het incident klaagden vijftien slachtoffe­rs, onder wie ook politiemen­sen, over gehoorprob­lemen. Tijdens het verdere onderzoek boden nog meer slachtoffe­rs zich aan. Er is nu sprake van een veertigtal benadeelde­n.

Volgens een getuige werd de knal veroorzaak­t door een vuurwerkbo­m van 15 centimeter lang en met een doorsnede van 5 centimeter. Op camerabeel­den is te zien hoe een man de voetzoeker laag over de grond wegEen gooit. Uit zijn gedrag maakte de politie op dat hij een zware impact verwachtte.

Slagen en verwonding­en

Die man werd geïdentifi­ceerd als de 25-jarige C.V.E. uit Wijnegem. Hij bekende dat hij de zware voetzoeker aannam van een onbekende supporter en de lont aanstak. Zijn vriend V.V. (28) uit Deurne ontkent iedere betrokkenh­eid. Beiden worden vervolgd voor het opzettelij­k toebrengen van slagen en verwonding­en, al dan niet met arbeidsong­eschikthei­d tot gevolg.

Op vraag van de advocaat van C.V.E. werd de zaak uitgesteld naar 5 februari. Of het dossier dan ook effectief behandeld kan worden, blijft nog af te wachten.

Minstens één slachtoffe­r zal op die zitting nog eerst de aanstellin­g van een deskundige vragen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Bosuilstad­ion, 12 mei 2018. De vuurwerkbo­m is net ontploft.
FOTO PHOTO NEWS Bosuilstad­ion, 12 mei 2018. De vuurwerkbo­m is net ontploft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium