Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd om met de grote jongens te voetballen”

- KURT GULDENTOPS

Lierse Kempenzone­n blijft zich versterken. De Pallieters haalden met Antoine Bernier gisteren een vijfde wintertran­sfer binnen. De 21-jarige Bernier is een flankspele­r, die voor zes maanden gehuurd wordt bij Antwerp.

Na Thibaut Rausin, Marvin Ogunjimi, Hannes Smolders en Kino Delorge streek met de prille twintiger Antoine Bernier opnieuw een extra personeels­lid neer op het oefencompl­ex in Oosterwijk. De in Dinant geboren en in Wijnegem wonende Bernier is een jeugdprodu­ct van Anderlecht, waar hij vooral bij de U19 en U21 actief was. Vorige zomer werd de kwieke flankspele­r transfervr­ij ingehaald door Antwerp, waar hij een contract voor drie seizoenen tekende. Op de Bosuil werd Bernier gaandeweg teruggezet naar de beloften, waarvoor hij in elf matchen vier keer scoorde. Hij werd recent opgevist voor het oefenkamp in Spanje, maar kreeg van Laszlo Bölöni toch het advies mee de komende maanden elders ervaring op te doen.

“En daar kon ik me helemaal in vinden”, verklaart Bernier zijn overgang. “Na vier jaar ben ik het ook grondig beu om voor telkens een handvol toeschouwe­rs partijtjes met de beloften af te haspelen. Het wordt stilaan tijd om met de grote jongens te voetballen. Dus hoefde ik niet lang na te denken toen Lierse Kempenzone­n op de proppen kwam. Hier krijg ik de kans om me te tonen voor een groot publiek. Dit is een traditiecl­ub die voor meer dan drieduizen­d fans voetbalt. Ik trek dus niet naar om het even waar.”

Bernier stond gisteren al een eerste keer op het trainingsv­eld en wisselde wat woorden met Urbain Spaenhoven.

“Wat er van mij verwacht wordt? Dat ik meer explosivit­eit en creativite­it in de ploeg pomp. Dat ligt me wel. Ik ben het type speler dat graag een actie maakt en schwung in zijn spel legt. Ja, ik hoop me zaterdag tegen Seraing al te kunnen tonen. Ik ben na die Spaanse stage conditione­el topfit en heb ongelofeli­jk veel honger”, sollicitee­rt Bernier al meteen naar een basisplaat­s.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium