Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik blijf bij Zoersel, want ik voel me super”

Invaller Jorge Verbraeken zorgt voor mooi doelpunt

- MARK DE CLEENE

Eendracht Zoersel heeft nu ook de scalp van leider Oppuurs te pakken. Dankzij de duidelijke 3-0overwinni­ng tegen Oppuurs rukken de mannen van Trainer Raf De Houwer bovendien op naar de derde plaats in het klassement.

Het sprookje dat Eendracht Zoersel dit seizoen in eerste provincial­e beleeft, blijft maar duren. Jorge Verbraeken en maats pakten zes op zes in 2019 en laten een doelpunten­saldo van plus vijf noteren. Zondag moest trainer De Houwer zijn ploeg al snel herschikke­n door blessures, maar daar was tussen de lijnen niets van te merken. De ploeg draait rustig verder in de positieve flow. Rechterfla­nkaanvalle­r Jorge Verbraeken zorgde met een schicht van buiten het strafschop­gebied voor het verlossend­e tweede doelpunt. “Omdat een ploegmaat geblesseer­d uitviel, kwam ik als wisselspel­er al na een kwartier op het veld”, vertelt Verbraeken. “Uiteraard is het dan bijzonder leuk dat ik mee beslissend kon zijn. Ik trapte zonder nadenken naar doel en de bal ging er inderdaad lekker in. Het was, direct na de pauze, het ideale moment om leider Oppuurs murw te krijgen. We speelden trouwens opnieuw een goede en slimme wedstrijd.” Oppuurs zat eigenlijk wel goed in de wedstrijd, maar botste op een efficiënt Zoersel. “Onze doelman keepte een knappe wedstrijd en door een doelpunt van Steve Bartholome­eussen konden we met een voorsprong gaan rusten. We geloofden steeds meer in onze kansen, speelden ontspannen en gingen vrank en vrij onze kans. In de tweede helft maakten we de klus helemaal af. Natuurlijk blijft Oppuurs een goede ploeg, al maakte hun doelman geen al te zekere indruk.” Verbraeken scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen, maar de jonge winger geniet volop van de huidige situatie bij Zoersel.

“We willen natuurlijk zo lang mogelijk bovenaan meedraaien. Topwedstri­jden zoals vorig weekend zorgen voor sfeer en beleving en dat is heerlijk. We mogen niet verslappen en moeten de focus behouden nu de redding zo goed als een feit is. Ik voel me super, dus je mag gerust noteren dat ik ook volgend jaar op Zoersel zal spelen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jorge Verbraeken (links) op archiefbee­ld in duel met Jef Bruynseels van Berlaar-Heikant.
FOTO TOM GOYVAERTS Jorge Verbraeken (links) op archiefbee­ld in duel met Jef Bruynseels van Berlaar-Heikant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium