Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook tegen Anderlecht ooit strafschop gemist”

Ex-prof Rachide Yachou pakt met rode lantaarn punt tegen leider

- LIEVEN VERHEYEN

Wie zondag dacht dat leider Kessel United naar Antwerpen Noord was afgezakt om daar een gezondheid­swandeling te komen maken, kwam bedrogen uit. Kessel kwam zelfs nog goed weg met het 11-gelijkspel, want Rachide Yachou miste in de slotfase de strafschop voor de 2-1.

“We hadden een goede organisati­e neergezet”, vertelt de 42jarige aanvallend­e middenveld­er. “Het was de eerste keer dit seizoen dat we gedurende de volle duur van de wedstrijd zo gediscipli­neerd speelden. Het resultaat mag er dan ook zijn. Kessel had de week voordien tegen Tubantia zeven keer gescoord en die mannen dachten allicht dat ze daar tegen ons ook gemakkelij­k in zouden slagen. Niet dus.”

Yachou opende de score vanop de strafschop­stip, maar was op het einde van de wedstrijd de pechvogel toen hij zijn tweede penalty naast trapte. “Omdat ik door een blessure een tijd buiten strijd was, begon de vermoeidhe­id zijn tol te eisen, maar ik wilde mijn verantwoor­delijkheid nemen. Ik koos ervoor om de bal naar dezelfde hoek als bij mijn eerste strafschop te schieten. De doelman ging de verkeerde kant uit, maar de bal ging helaas naast de paal buiten. We kregen nog enkele goede kansen, maar de bezoekende doelman voorkwam dat we een verdiende zege pakten.” Voor de ex-prof, die bij Tubantia begon te voetballen en onder meer bij NAC Breda, Oostende en Waregem speelde, was het slechts de tweede keer in zijn carrière dat hij een strafschop miste.

“De vorige keer was in een wedstrijd tegen Anderlecht. Ik was amper achttien jaar en Filip De Wilde was toen nog de doelman van Anderlecht. Daarna heb ik alle penalty’s die ik nam, binnengetr­apt. En dat zijn er echt een serieus aantal.” Ondanks het feit dat Antwerpen Noord op de laatste plaats staat, geniet Yachou, die de voorbije jaren bij de veteranen voetbalde, nog steeds van het spel.

“We verdienen die laatste plaats niet, dat maakt dit gelijkspel tegen de leider duidelijk. We hebben zelf al 32 doelpunten gemaakt, maar ons aantal tegendoelp­unten, 67, is veel te hoog. Voor mij telt echter niet het klassement, maar wel de gedrevenhe­id waarmee wij als ploeg voetballen. Als iedereen fit is, denk ik zelfs dat we in de derde periode nog voor een heuse verrassing kunnen zorgen”, besluit Yachou, die in het dagelijkse leven in een voetbalsch­ool privètrain­ingen geeft.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Rachide Yachou is op zijn 42ste nog altijd actief. Vroeger speelde hij onder meer bij Tubantia, NAC Breda, Oostende, Waregem en Roeselare.
FOTO TOM GOYVAERTS Rachide Yachou is op zijn 42ste nog altijd actief. Vroeger speelde hij onder meer bij Tubantia, NAC Breda, Oostende, Waregem en Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium