Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We staan voor enkele spannende weken”

Julien Shikayi en maats herpakken zich tegen Ranst na eerdere opdoffer in degradatie­strijd

-

Nadat het vorige week een 4-1nederlaag te slikken kreeg op het veld van rode lantaarn Willebroek­se, kon Turk Sport zich tijdens het voorbije weekend herpakken. Het won met 5-1 van Ranst na een sterke wedstrijd. Julien Shikayi scoorde het vijfde en laatste doelpunt voor Turk Sport.

“Ik speelde dit seizoen meestal als flankverde­diger, maar door de afwezighei­d van enkele jongens schoof de trainer mij voor de wedstrijd van zondag een rij naar voren. Op die manier kon ik mij offensief wat meer uitleven”, aldus Shikayi, die samen met zijn ploegmakke­rs goed uit de startblokk­en schoot.

“We waren van bij het begin de betere ploeg. Bij de rust stond het al 4-0, al moet ik toegeven dat we in de eerste helft profiteerd­en van het windvoorde­el. Tijdens de rust hamerde onze trainer erop dat we rekening met die wind moesten blijven houden. Ranst kwam na de pauze inderdaad iets beter voor de dag. Het scoorde iets voor het uur de 4-1, maar even later kon ik dan voor ons vijfde doelpunt zorgen zodat we nooit in de problemen zijn geraakt.”

Dankzij deze overwinnin­g staat Turk Sport nu op de dertiende plaats.

“Het verschil in de rechterkol­om tussen het nummer negen en de rode lantaarn bedraagt amper zes punten. Het is duidelijk dat we voor enkele spannende weken staan. Komend weekend trekken we naar Walem, dat zondag ’s Gravenweze­l-Schilde nog op een gelijkspel hield. Het wordt niet gemakkelij­k om daar iets te rapen, maar in deze reeks zijn er geen gemakkelij­ke wedstrijde­n. Nu bij ons iedereen stilaan terugkomt, moeten we voldoende gewapend zijn om het behoud in tweede provincial­e te verzekeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium