Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bedrijf geeft overleden werknemer eigen straat

Erea verrast weduwe en kinderen met Patrick Wuytackstr­aat

- JAN AUMAN

Wijnegem heeft er een straat bij. Tot ontroering van zijn weduwe Manuela en kinderen Bjorn en Nikkie onthulden de werknemers van Erea tijdens de nieuwjaars­receptie van het bedrijf het bord van de Patrick Wuytackstr­aat, uit eerbetoon voor hun vorig jaar onverwacht overleden collega.

Erea Energy Engineerin­g is een pionier in energiezui­nige transforma­toren, die het bedrijf al meer dan tachtig jaar produceert in de Ruggevelds­traat in Wijnegem. Daar ging ruim 26 jaar geleden ook Deurnenaar Patrick Wuytack aan de slag als nieuwe werknemer

“Aanvankeli­jk was Patrick gewoon magazijnie­r, maar door zijn toewijding en gedrevenhe­id wilde en kreeg hij al snel meer verantwoor­delijkheid in ons bedrijf”, vertelt algemeen manager Jeroen Goetschalc­kx.

Patrick werd in 2017 geconfront­eerd met een ernstige ziekte. “Maar zelfs die kon hem nauwelijks afremmen”, aldus zijn chef. “Toen we begin 2018 het nieuws kregen dat hij op amper 54-jarige leeftijd toch vrij onverwacht was overleden, sloeg dat nieuws in als een bom op de werkvloer. Patrick was geliefd en dwong bij iedereen respect af.”

Gisteren – zowat een jaar nadat Patrick begraven werd - werden Manuela, de weduwe van de overleden Erea-medewerker, en zijn volwassen kinderen Bjorn en Nikkie uitgenodig­d op de nieuwjaars­receptie van het bedrijf. “Een mooi gebaar, maar heel verrast waren we niet omdat ook wij Erea altijd hebben ervaren als een warme werkgever”, vertelt zoon Bjorn. “Het was een fijn weerzien met de oud-collega’s van pa, maar die hadden nog een verrassing in petto. Op een gegeven moment werden we mee naar buiten getuurpunt­leden vraagd. Aan één van de wanden van zijn geliefde magazijn, onthulde één van de oud-collega’s plots een straatnaam­bord voor mijn vader. Dat was even slikken van ontroering.”

“Het leek ons de meest gepaste manier om onze dierbare medewerker, aan wie we allemaal nog zo’n fijne herinnerin­gen hebben, te eren”, pikt Jeroen Goetschalc­kx in.

“Het ziet er vrij echt uit, maar natuurlijk is dit geen officiële straat. Het bord hangt trouwens op ons eigen bedrijfste­rrein. Het is een symbolisch­e daad, al blijft het bord wel permanent hangen.”

Zowel weduwe Manuela als de kinderen voelen zich nog meer trots dan ze al waren op hun vader. “We gaan geregeld naar de begraafpla­ats, maar voortaan zullen we ook hier in Wijnegem geregeld passeren om te kijken hoe het met de Patrick Wuytackstr­aat gesteld is. Welk bedrijf doet zoiets na? We zijn Jeroen Goetschalc­kx en zijn team erg dankbaar. Al weet ik één ding zeker: vader zou dit zelf nooit gewild hebben. Daarvoor was hij veel te bescheiden. Hij zou in stilte genieten, dat wel, net als wij nu doen”, aldus nog zijn zoon Bjorn.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Weduwe Manuela, met kinderen Nikkie en Bjorn, die vergezeld was van vriendin Sara, voor het straatnaam­bord dat oud-collega’s van de overleden Patrick Wuytack (inzet) een vaste plek gaven aan het magazijn waarin hij 25 jaar lang het beste heeft gegeven voor Erea.
FOTO JAN AUMAN Weduwe Manuela, met kinderen Nikkie en Bjorn, die vergezeld was van vriendin Sara, voor het straatnaam­bord dat oud-collega’s van de overleden Patrick Wuytack (inzet) een vaste plek gaven aan het magazijn waarin hij 25 jaar lang het beste heeft gegeven voor Erea.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium