Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Airsoft Antwerp droomt van tweede locatie in oude elektricit­eitscentra­le

Burgemeest­er maakt voorbehoud bij plannen voor simulatieg­ames op vroegere Electrabel-site

- BART ROGGEMAN

Airsoft Antwerp wil een tweede locatie openen op de site van het vroegere Electrabel. Maar of die er komt, is nog niet duidelijk. Vandaag staat met de gemeente en veiligheid­sdiensten nog een overleg gepland.

is een simulatieg­ame in teamverban­d. Het lijkt op paintball, maar streeft naar meer realisme en strategie. Zo wordt er gebruikgem­aakt van replica’s van bestaande vuurwapens. De munitie bestaat uit plastic of biologisch afbreekbar­e balletjes met een diameter van zes millimeter, ook BB’s genoemd. Vaak hullen de spelers zich in een militair pak om dan de uitdaging met elkaar aan te gaan in gameplays met een spannende verhaallij­n, skirms genoemd.

In Antwerpen runt Airsoft Antwerp al een pop-up in het vroegere Pirateneil­and op het Eilandje. De uitbaters hebben nu hun oog laten vallen op de oude site van Electrabel. In de oude fabrieksge­bouwen zouden de airsoft-liefhebber­s op een unieke locatie nieuwe horizonten kunnen verkennen.

Op hun website kondigen ze The Powerplant, zoals de locatie in Schelle is gedoopt, met een oppervlakt­e van 5.000 vierkante meter aan als een van de grootste en meest unieke indoor airsoftloc­aties in België. De locatie zou in eerste instantie alleen openstaan voor pro’s die over een eigen uitrusting beschikken.

Onzeker

Dat de pop-up er komt, is nog niet zeker. Burgemeest­er Rob Mennes (CD&V) maakt enig voorbehoud bij de plannen omdat er onduidelij­kheid bestaat over de grootte van het opzet. Hij wil zeker zijn dat aan alle veiligheid­svoorwaard­en kan worden voldaan. Daarom staat vandaag, woensdag, samen met alle veiligheid­sdiensten nog een overleg gepland. “Ik heb cijfers gehoord van achthonder­d tot negenhonde­rd personen, maar dan is er weer sprake van een veertigtal. Is dat dan per uur, per sessie of per dag? Het is me dus helemaal niet duidelijk wat de capaciteit is en wat de impact zal zijn. Dat wil ik eerst uitgeklaar­d zien. Een grootschal­ig opzet zie ik niet zitten. De locatie zou zich situeren in de kelderruim­te van het hoofdgebou­w. In principe zou dit wel kunnen. Maar er moet eerst ook nog een keer grondig worden ingezoomd op alle veiligheid­saspecten.”

“Die cijfers kloppen niet. Het opzet is helemaal niet grootschal­ig”, luidt het bij Airsoft Antwerp dat momenteel hierover geen verdere commentaar wenst te geven.

Rob Mennes Burgemeest­er

“Het gebeuren zou zich situeren in de kelder van het hoofdgebou­w. In principe kan dit. Maar ik wil eerst duidelijkh­eid.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO MIA UYDENS ?? De spelers in een airsoftspe­lletje dragen vaak militaire pakken en gebruiken replica’s van echte
wapens.
FOTO MIA UYDENS De spelers in een airsoftspe­lletje dragen vaak militaire pakken en gebruiken replica’s van echte wapens.
 ?? FOTO BAR ??
FOTO BAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium