Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bierdegust­aties en foodpairin­g bij Dr. Beer

- Dr. Beer, Adriaan Brouwerstr­aat 31, Antwerpen, facebook.com/realdrbeer

Biersommel­ier Jeroen Peeters (36) opende zopas zijn eerste biercafé op het Eilandje: Dr. Beer. Op de kaart staan alleen dranken die niet in een supermarkt zijn te vinden. Het aanbod aan culinaire, bijpassend­e hapjes zal de komende maanden alleen nog maar uitbreiden.

Een plafond vol hangplante­n, een streepje elektroswi­ng en een kaart met onbekende bieren, kazen en chocolade: dat zijn de ingrediënt­en van Dr. Beer. Het nieuwe, gespeciali­seerde biercafé is duidelijk gemaakt voor bierliefhe­bbers die van een experiment­eel culinair uitstapje houden.

Dr. Beer opende onlangs de deuren. Na twee weken onder de radar te blijven wil eigenaar Jeroen het nieuws nu wereldkund­ig maken. Bijna vijf maanden lang werkte hij met vrijwillig­e vrienden aan de transforma­tie van wat vroeger café De Nest was. “Alles, behalve één tap, is tweedehand­s of vervaardig­d uit gerecupere­erd materiaal”, zegt hij trots. “De schabben achter de toog zijn opgetrokke­n uit oude kastjes die we zwart schilderde­n.”

Voordien werkte Jeroen jarenlang als informatic­us voor een bank. Die job gaf hem echter niet de voldoening waarnaar hij op zoek was en langzaam maar zeker ontdekte hij dat zijn echte passie in bier en foodpairin­g lag. Verschille­nde cursussen later lanceerde hij bierdegust­aties onder de naam Dr. Beer. Ook werkte hij samen met Karen Blereau van Amuse Gueuze, waarvoor hij foodpairin­g-evenemente­n verzorgde. Al die smakelijke bezigheden deden hem vorig jaar beslissen om zijn hoofdjob als informatic­us op te geven en volledig te springen naar het zelfstandi­genleven. “Het zal hard werken worden, maar ik heb gekozen voor mijn passie en heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Chocolade en onbekend bier

Jeroen reist het land af op zoek naar pareltjes van kleine brouwerije­n en artisanaal vervaardig­de voedingspr­oducten. Naast de bar bevindt zich een minishop waarin je alles wat geschonken wordt ook kunt kopen. “Ik zoek naar producten die in geen enkele supermarkt te vinden zijn” zegt hij. “De smaak, het artisanale en de kwaliteit moeten primeren. Zo haal ik mijn ham bij een producent die het vlees op de oude, Belgische wijze pekelt, droogt en rookt. De zoektocht naar nieuwe producten is eindeloos fascineren­d, net zoals de combinatie­s tussen bier en voeding.”

Zeker is dat Jeroen het café bij mooi weer zal uitbreiden met een terras voor zestig personen. (elbo)

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Jeroen Peeters met zijn vriendin Sara Notten. Zij gaf voornameli­jk advies over de inrichting van deze gezellige bierstulp.
FOTO JAN VAN DER PERRE Jeroen Peeters met zijn vriendin Sara Notten. Zij gaf voornameli­jk advies over de inrichting van deze gezellige bierstulp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium