Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook zij zullen hoog eindigen

-

Hans Vanaken is topfavorie­t voor de Gouden Schoen, daar is iedereen het over eens, ook in Genk. In Limburg zijn ze er wel van overtuigd dat minstens drie Genkenaars hoog zullen eindigen. Met aanvoerder Alejandro Pozuelo als blikvanger.

Dimitri de Condé, de technisch directeur van Genk, vindt dat Pozuelo de trofee verdient. “Pozo is een stylist, de enige spelmaker in de hoogste afdeling die het spel elke match opnieuw naar zich toe kan trekken. Hij is de allerbeste voetballer op de Belgische velden: als Pozo aan de bal is, gebeurt er altijd iets. Zelfs op een iets mindere dag, zal hij de bal blijven opeisen. Daarnaast is hij de compleetst­e voetballer met de beste techniek. Niemand weet of hij rechts- of linksvoeti­g is, hijzelf ook niet. Je kan aan hem altijd de bal kwijt, hij vindt de ruimte in de allermoeil­ijkste omstandigh­eden. Als zijn ex-trainer Michael Laudrup zegt dat hij nooit een speler zag die technisch beter was, dan wil dat wel iets zeggen. Laudrup zat zelf op puur technisch vlak bij de wereldtop.”

Ook Ruslan Malinovsky­i kan hoog eindigen volgens De Condé. “Omdat hij een traptechni­ek heeft die zelfs in Europa uniek is. Dat is een heel specifieke kwaliteit die niemand anders in België heeft. Hij combineert dat ook nog eens met veel techniek, een enorme drive en onverzette­lijkheid.”

En dan is er nog Leandro Trossard. De Condé: “Leandro is nog zo iemand voor wie je speciaal naar het stadion afzakt. Een pure stylist, met een geweldige actie. Hij heeft het nadeel dat hij in het eerste gedeelte van het jaar een poos geblesseer­d was. Al speelde hij wel nog een fantastisc­he play-off 1.”

 ?? ?? Alejandro Pozuelo - Ruslan Malinovsky­i - Leandro Trossard
Alejandro Pozuelo - Ruslan Malinovsky­i - Leandro Trossard

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium