Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Philippe Geubels kiest acht nieuwe taboes

Getuigen gezocht voor tweede seizoen

- Inschrijve­n kan op een.be

Taboe, het Eén-programma waarmee Philippe Geubels in het voorjaar van 2018 applaus scoorde vanop alle banken, komt terug. De komiek heeft acht nieuwe thema’s gekozen voor een tweede seizoen. Nu nog getuigen vinden.

Lachen met thema’s en mensen waar je normaal gezien niet mee mag lachen, dat was de moeilijke evenwichts­oefening die Philippe Geubels vorig jaar tot een goed einde bracht. De man die donderdag nog een punt zette

achter Is er een Dokter in

de Zaal, zoekt nog een pak getuigen voor een tweede reeks van Taboe. Zo komt er een aflevering­en waarin hij met bejaarden wil praten over eenzaamhei­d, dementie, fysieke aftakeling en mantelzorg, en eentje met mensen met een afwijkend uiterlijk, zoals een opvallende wijnvlek, zichtbare brandwonde­n of afwijkende lichaamsvo­rmen. Hij zoekt ook mensen die op een actieve en bewuste manier het hoofd proberen te bieden aan een verslaving.

Sinds #metoo is een ongemakkel­ijk onevenwich­t tussen mannen en vrouwen duidelijk geworden. Kunnen mannen zich meer veroorlove­n dan vrouwen? Mag een komiek nog lachen met vrouwen? Of bestaat dat niet, een vrouwonvri­endelijke mop? Ook daarover komt een uitzending. Voorts wil Geubels praten met mensen die ongewild kinderloos zijn – zowel koppels als

mensen die geen partner vonden – mensen die een groot falen met zich meedragen, flikken én mensen met bijzonder seksueel gedrag. Dat kan gaan van prostituee­s en klanten van prostituee­s tot mensen zonder libido of fetisjiste­n. De uitzending­en van Taboe II worden verwacht in 2020. (tove)

 ?? FOTO VRT ??
FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium