Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Code oranje voor de warmste week

Het wordt puffen en verkoeling zoeken tijdens hittegolf

-

Aan de Schelde staat er meestal wel een lekker windje, dus zochten veel Antwerpena­ren koelte aan de kaaien, op de boot of op Linkeroeve­r. Met dat briesje was het namelijk aangenaam zomerweer, maar het zou wel eens te warm kunnen worden de komende dagen.

Het Droogdokke­npark is een van die plekken waar gras, schaduw en dat zuchtje wind allemaal aanwezig zijn. Niks vechten voor een tafeltje op het terras, de ligstoelen staan hier gewoon op bezoekers te wachten. “We komen hier wel vaker naartoe met mooi weer”, vertellen Carl en Liesbeth Van Tichelen. “Er zijn barbecues, het uitzicht is mooi en het windje is ook goed. Maar ik ben toch blij dat we airco hebben op kantoor, anders zou het toch lastig worden, vrees ik.”

Dicolet de Kuijper heeft haar eigen zitzak meegenomen, een opblaasbaa­r exemplaar waar je heerlijk in kunt liggen. “Ik woon hier vlakbij, dus dat is wel handig. In openluchtz­wembad De Molen zal het nu te druk zijn, dus blijf ik liever hier. Maandag ga ik naar Korfoe, waar het rond de dertig graden is. Dit is dus ideaal om alvast te acclimatis­eren.”

Bij Vincent Hoornaert bungelt er een medaille om zijn hals van de triatlon. Ondanks de warmte heeft hij 40 km gefietst, 10 km gelopen en 1 km gezwommen. “Vooral dat lopen was een beetje sterven”, vertelt hij. “Maar ik heb het gered.” Erna is hij aangeschov­en bij de picknick van vrienden om zijn energievoo­rraad weer op peil te krijgen. Hoe zij de komende dagen verkoeling zullen zoeken? “Euh, niet. We gaan naar Werchter.”

Op de overzetboo­t naar Linkeroeve­r zit Kelly Van Guyse uit Burcht met familie. Ze zijn naar de Vogelmarkt geweest. “Het viel wel mee met de warmte, ik kan er goed tegen, maar op de boot is het wel zalig.” Ze ziet de hittegolf wel zitten, want sinds vorig jaar staat er een zwembad in de tuin.

Wie de hittegolf ook ziet zitten is François Adriaensen uit Borgerhout, die met zijn ijskarretj­e op Linkeroeve­r staat waar alle mensen die de boot nemen passeren. “Zo heb ik ieder half uur al zeker klanten. Laat die hittegolf maar komen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Genieten in het briesje aan de Schelde.
FOTO JORIS HERREGODS Genieten in het briesje aan de Schelde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium