Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zeven (!) Antwerpse deejays draaien op main stage

Dimitri Vegas en Like Mike samen met Netsky vertrouwde klanten, nu komen daar DJ Licious, DJ Mattn, Yves Deruyter en Mark With a K bij

- LYNN DHAEYERE

Dimitri Vegas en Like Mike zijn al jaren een vaste waarde op de main stage van Tomorrowla­nd. De Willebroek­se broers draaiden in 2009 voor de eerste keer in De Schorre en een jaar later mochten ze al op het grootste podium spelen. De laatste jaren zijn ze ook de vaste afsluiter van het driedaagse festival geworden. Een andere ancien van de main stage is Yves V. Hij staat er dit jaar al voor de dertiende of veertiende keer – dat kon hij ons niet met zekerheid zeggen.

Die drie vaste klanten krijgen dit jaar het gezelschap van zes andere Antwerpse dj’s. Vier van hen

(Netsky, Dj Licious, Mattn en Yves Deruyter) hebben al eens op de main stage gestaan en mogen nog eens terugkomen.

Te zot voor woorden

Wim Clukers, vooral bekend als Dj Licious, mocht twee jaar geleden een zieke Kungs vervangen. Dit jaar werd de 35-jarige Antwerpena­ar net als alle andere dj’s aangekondi­gd. “Het is leuk om ze dat te zien aankondige­n”, vertelt de enthousias­te Dj Licious. “Ik vermoed dat ik vorige keer wel iets goeds heb gedgaan, want ze vragen me opnieuw. Ik was nog altijd heel hard verrast. Deze editie is gewoon te zot voor woorden. Eerst heb ik te horen gekregen dat ik met Shomi (het clubconcep­t van

de dj, red.) een eigen stage krijg, daarna contacteer­de de Nederlands­e dj Don Diablo mij om te vragen om ook op zijn stage te draaien en als kers op de taart belt Tomorrowla­nd nog eens terug om te zeggen dat ik ook op de main stage mag spelen. Daar zeg je natuurlijk niet neen tegen.”

Verder zal Cluckers ook nog tijdens het tweede weekend van Tomorrowla­nd op The Gathering spelen en heeft hij ook net een partyvluch­t achter de kiezen.

Twee glazen champagne ad fundum

Ook Anouk Matton staat voor de tweede keer op de main stage. “Mijn eerste keer was in 2017 en nu sta ik er weer. Ik ben superblij dat Tomorrowla­nd mij opnieuw gevraagd heeft en ik heb ook een beter tijdstip gekregen dan de eerste keer. Ik zal draaien tijdens de openingssh­ow, dan staat er sowieso meer volk voor het podium”, vertelt dj Mattn, die al enkele jaren in Antwerpen woont. “Ik ben wel nog altijd even zenuwachti­g als twee jaar geleden. Net voor ik moest beginnen spelen, heb ik twee glazen champagne ad fundum opgedronke­n”, geeft ze al lachend toe. “Zo was de angst een beetje weg. Er staat gewoon zo veel volk en het wordt ook nog eens wereldwijd gestreamd. Dat geeft wel extra druk. Ik denk dat ik die twee glazen champagne weer nodig ga hebben dit jaar.”

Gelukkig krijgt de 26-jarige schone steun van manlief Dimitri Vegas. “Hij zal heel de set naast mij zitten in de dj-booth. Dat houdt me wel

rustig.”

Mark With a K

Deejay

“Ik? Op dat hoofdpodiu­m? Ik werd ineens heel zenuwachti­g. Mijn vrouw heeft het al wat moeten ontgelden.”

Liever vroeg dan laat

Yves Deruyter mag tijdens het tweede weekend van Tomorrowla­nd op zondag de main stage openen. De 49-jarige dj uit Wommelgem mocht dat vorig jaar al eens doen, samen met DJ Ghost, onder de naam Cherry Moon Trax, maar deze keer staat hij er zo’n twee uur alleen voor. “We hebben toen een heel goede set gespeeld en dat heeft waarschijn­lijk enkele deuren geopend, maar ik ben blij dat ik deze keer met mijn eigen naam op de affiche sta. Tijdens zo’n daybreak session kan ik helemaal mijn eigen ding doen. Ik sta liever op dat tijdstip gepland, dan later op de dag.”

Filmpje over mode

De twee nieuwkomer­s op de main stage dit jaar zijn techno-dj Amelie Lens en hard style-dj Mark With a K. Vooral voor die laatste kwam de vraag als een verrassing. “Het is een heel grappig verhaal hoe dat allemaal is gebeurd. Mijn management had me wijs gemaakt dat we een filmpje gingen maken over dj’s en mode”, vertelt de 46-jarige dj uit Kapellen. MC Chucky, mijn vaste partner in crime, zou de vragen stellen. Ze kwamen dus bij mij thuis aan met een cameraploe­g en ze stelden heel rare vragen die absoluut niet met mode te maken hadden (lacht).

Op het laatste kreeg ik een enveloppe en die vraag moest ik zelf voorlezen. Er stond op: ‘Tomorrowla­nd invites you to the main stage.’ Ik was helemaal van mijn melk toen ik dat las. Ik had ook nooit gedacht dat ik er ooit zou staan. Het was ook pas een paar dagen later, toen ik filmpjes aan het bekijken was van de main stage, dat het besef echt kwam. Ik werd ineens heel zenuwachti­g. Mijn vrouw heeft het al wat moeten ontgelden”, geeft Mark With a K al lachend toe.

Er staat tijdens het tweede weekend van Tomorrowla­nd ook maar één hard style-dj op de main stage. “Ik vind het heel positief dat er steeds meer verschille­nde stijlen aan bod komen. Heel de wereld kijkt mee en zo leren meer en meer mensen mijn stijl kennen. Ik ben ook heel trots dat ik hard style mag vertegenwo­ordigen. Ik ga ook gewoon mijn eigen, stevige ding doen. Ik wil mijn stempel drukken, dus ik ga mij niet aanpassen. Maar het stevige werk ga ik toch een beetje achterwege laten.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??
 ??  ?? Wie geregeld een editie van Tomorrowla­nd meepikt, weet dat vooral grote namen als Armin van Buuren, David Guetta en Dimitri Vegas en Like Mike op de main stage hun muziek laten knallen. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar de lineup krijgt ook een Antwerps randje. Naast de Willebroek­se broers spelen nog zeven andere Antwerpse dj’s op het grootste podium ooit van Tomorrowla­nd.
Wie geregeld een editie van Tomorrowla­nd meepikt, weet dat vooral grote namen als Armin van Buuren, David Guetta en Dimitri Vegas en Like Mike op de main stage hun muziek laten knallen. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar de lineup krijgt ook een Antwerps randje. Naast de Willebroek­se broers spelen nog zeven andere Antwerpse dj’s op het grootste podium ooit van Tomorrowla­nd.
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? DJ Licious in 2017.
FOTO RR DJ Licious in 2017.
 ?? FOTO RR ?? Yves Deruyter.
FOTO RR Yves Deruyter.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium