Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dinges … Tina Turner”

- www.witte-paard.be (stla)

FOTO JAN VAN DER PERRERR “De Strangers zaten in de loge naast… dinges… allez… van Simply The Best.”

Aan het woord is Nest Adriaensen (foto), een vierde van De Strangers en een zomer lang gastheer in Het Witte Paard. Hoe vaak hij met zijn Antwerpse vrienden aantrad in Tien om te Zien valt niet te tellen. “Nen hiejele schoene tijd. Met veel champagne, en daar waren wij niet vies van. Ik zing nu 27 jaar bij de groep, maar De Strangers waren al dertig jaar bezig toen

Tien om te Zien begon. Onze producer regelde alle contacten en contracten met een sigaar en een cognac. Het is allemaal lang geleden, Koen Wauters was toen nog zo’n joenk manneke. Wij zongen regelmatig een WK-lied, of de soundtrack voor de reeks Den Bompa.

Ik herinner me onze Vlaamse versie van de Lambada (Braziliaan­s Feestje,

red.) waarin mijn dochter Nathalie in het koortje danste. Nu is ze 40 en werk ze in Bobbejaanl­and, maar ze danst niet meer mee.”

Zing je in Het Witte Paard ook liedjes van De Strangers?

“Zeker! Ik breng een plezant potpourri’ke van acht minuten. Als ik links en rechts kijk, zullen mijn kameraden er niet meer staan, maar ik weet dat Bob en John in de zaal zitten. Alex niet, die zit in Frankrijk op congé. Verdekke, ik weet het weer. We zaten in de loge naast Tina Turner, toffe madam!” Tijdens de zomermaand­en vinden er dagelijks shows plaats in Het Witte Paard, zowel in de namiddag als ’s avonds.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium