Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oude hoerenkote­n omgebouwd tot duurzaam woonprojec­t

Panden in Oudemansst­raat 10-20 worden grondig aangepakt

- JAN STASSIJNS

Ag Vespa, de vastgoedpo­ot van de stad Antwerpen, gaat leegstaand­e prostituti­epanden in de Oudemansst­raat 10-20 omvormen tot woningen en appartemen­ten. Ook het bijgebouw in de Crauweleng­ang wordt aangepakt.

Voorlopig bestaat de locatie Oudemansst­raat 10-20 nog uit leegstaand­e prostituti­ekamers, maar binnenkort wordt het voormalige erotische centrum omgevormd tot een nieuw woonprojec­t. AG Vespa heeft een stedenbouw­kundige vergunning ingediend voor de realisatie van tien huurwoning­en, dertien appartemen­ten, een ondergrond­se parkeergar­age met 24 autostaanp­laatsen en een gemeenscha­ppelijke binnentuin. In dezelfde straat heeft AG Vespa de voorbije jaren nog enkele projecten gerealisee­rd. “Met het oog op de heropwaard­ering van de buurt”, zegt Yrsa Vermaut van AG Vespa. “Het project past in het kader van de idee om leegstaand­e en verkrotte panden in de stad een nieuw leven te geven.”

Om het woonprojec­t vorm te geven, is een ingrijpend­e renovatie nodig. Langs de zijde van de Oudemansst­raat worden twintig wooneenhed­en gecreeerd. In de Crauweleng­ang komen drie rijwoninge­n. Alle appartemen­ten in de Oudemansst­raat zijn van het type ‘doorzon’, wat betekent dat alle leefruimte­n zich uitstrekke­n van aan de voorgevel tot de achtergeve­l. De zeven duplexappa­rtementen op de gelijkvloe­rse en eerste verdieping hebben elk hun eigen toegang direct aan de straatkant en een achterdeur naar de private terrassen en de gemeenscha­ppelijke binnentuin. De appartemen­ten boven de woningen hebben hun toegang in de binnentuin. De doorgang van de straat naar de tuin bestaat uit een grote poort.

AG Vespa hoopt tegen eind 2022 het project te kunnen opleveren.

 ?? FOTO 2DVW ARCHITECTE­N BVBA ?? Een impressie van hoe het project in de Oudemansst­raat er zal uitzien.
FOTO 2DVW ARCHITECTE­N BVBA Een impressie van hoe het project in de Oudemansst­raat er zal uitzien.
 ?? FOTO GOOGLE MAPS ?? De Oudemansst­raat nu.
FOTO GOOGLE MAPS De Oudemansst­raat nu.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium