Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN Velo krijgt deze zomer nog 171 extra plaatsen

- (evw)

Uit een analyse blijkt dat de meest gebruikte Velo-stations langs de as van het station Antwerpen Centraal naar de Groenplaat­s liggen. Daarom wordt die as deze zomer nog versterkt met extra stations op onder meer het Koningin Astridplei­n.

“Door deze as te versterken, wordt het gebruiksge­mak van het Velo-systeem aanzienlij­k versterkt”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis

(N-VA).

In totaal komen er zes nieuwe stations bij. Twee op het Koningin Astridplei­n, die deze week al operatione­el moeten zijn. Eén op de Italiëlei ter hoogte van de FOD Financiën, dat eveneens deze week in gebruik wordt genomen. Eén station op de Schoenmark­t, waarvoor de werken starten op 19 augustus. Eén in de Ellermanst­raat bij de AP Hogeschool, dat begin augustus operatione­el moet zijn en één station op de Paardenmar­kt, waarvoor de exacte timing nog wordt bepaald. Het station aan de voormalige Nationale Bank werd vorige week al vergroot.

“Iedere Antwerpena­ar of bezoeker van de stad moet een Velo kunnen gebruiken op het moment dat hij of zij dat wil”, zegt Kennis nog. “Antwerpen is een echte fietsstad. De Velo-rijders zijn onze ambassadeu­rs. Daarom blijven we investeren in de kwaliteit én de kwantiteit van Velo.”

De eerste zes maanden van dit jaar maakten 95.000 mensen gebruik van Velo. Goed voor 3,4 miljoen ritten, met een dagrecord van 26.850 ritten op vrijdag 21 juni. Ondertusse­n telt Velo ook 60.000 jaarabonne­es. De wachtlijst voor deze jaarkaarte­n is intussen volledig weggewerkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium