Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Delhaize bouwt nieuw supermarkt­complex

- (mawo)

Het netwerk van Delhaize/De Leeuw telde eind februari van dit jaar 777 winkels in verschille­nde vormen in België en Luxemburg. Een aantal daarvan is aan vernieuwin­g toe. De Delhaize in Ekeren-Mariaburg bijvoorbee­ld. De winkel wordt afgebroken en zal één jaar later plaatsmake­n voor een volledig nieuw complex. Tegelijker­tijd wordt ook de verkeerssi­tuatie in de omgeving aangepakt.

Zaterdag 17 augustus om 18u sluit de winkel in de Maria Theresiale­i de deuren. Op maandag 2 september moeten de afbraakwer­ken starten. In de zomer van 2020 zouden de klanten kennis moeten kunnen maken met één van de modernste Delhaizes in België.

“Maar tijdens de bouwwerken laten we onze klanten niet in de steek”, stelt Delhaize-woordvoerd­er Roel Dekelver,

“Geweldige beleving”

“Aan de overkant van de Kapelseste­enweg, op 100 meter van de huidige vestiging, wordt een tijdelijke hal opgetrokke­n.” De winkelruim­te wordt weliswaar herleid van de huidige 2000 m² tot 1000 m², maar op deze gereduceer­de oppervlakt­e blijven we toch een ruim assortimen­t aanbieden.”

“Winkelen in de nieuwe Delhaize wordt een geweldige beleving. De modernste technologi­eën worden er toegepast”, zegt Roel Dekelver. De verkooprui­mte is vergroot van 2000 m² tot 2400 m² en er komt meer parkeergel­egenheid. Het gebouw wordt ingeplant in een groene omgeving. De Kaartsebee­k, die de grens vormt tussen Ekeren, Kapellen en Brasschaat, wordt opengelegd.

Kapellen

De in- en uitritten verhuizen van de Maria Theresiale­i naar de Kapelseste­enweg, nog net op Antwerps grondgebie­d. Omwille van de verkeersve­iligheid vragen de betrokken gemeentebe­sturen, de stad en het district aan het Vlaams Gewest om ter hoogte van de Maria Theresiale­i, de Floris Verbaekenl­ei en de Kapelseste­enweg een rotonde aan te leggen. “Het gemotorise­erd verkeer dat de bedrijven aan de kant van Delhaize (Quick, Garage Rietje, Lidl…) verlaat en richting Kapellen moet, zou dan eerst rechts moeten afslaan richting Merksem, om aan de rotonde te keren”, weet Koen Helsen (Open Vld), de Kapelse schepen voor Mobiliteit.

 ?? FOTO RR ?? De nieuwe Delhaize in Ekeren-Mariaburg wordt omgeven door groen. De Kaartsebee­k die de grens vormt tussen Ekeren, Kapellen en Brasschaat, wordt opengelegd.
FOTO RR De nieuwe Delhaize in Ekeren-Mariaburg wordt omgeven door groen. De Kaartsebee­k die de grens vormt tussen Ekeren, Kapellen en Brasschaat, wordt opengelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium