Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop het hier beter te doen dan mijn broer”

Nieuwkomer Robin Baert moet City Pirates ervaring en scorend vermogen schenken

-

Ook voor City Pirates is de voorbereid­ing sinds gisteravon­d begonnen. Enkele sterkhoude­rs ontbraken nog, maar nieuwkomer Robin Baert was wel aanwezig op de eerste training. De 29-jarige broer van ex-speler Kevin is met ambities naar het Jef Mermanssta­dion afgezakt. “Als iedereen zijn niveau haalt, dan moeten we bovenin kunnen meedoen.”

Tot dinsdag was Baert nog op vakantie in Italië, maar gisteravon­d trainde de ervaren aanvaller al vlijtig mee met zijn nieuwe ploeg. Niets te vroeg, want er is werk aan de winkel bij het gedegradee­rde City Pirates.

“Vorig seizoen speelde ik nog bij Wetteren”, zegt Baert. “Ik was daar verzeild geraakt nadat ik in Gent was gaan wonen. Alleen woonde ik de voorbije twee jaar weer in Antwerpen, zodat de afstand naar Wetteren te groot was geworden. Bovendien wist ik al langer dat City Pirates interesse in me had. Na enkele gesprekken was de keuze snel gemaakt. Zeker omdat ik jongens als Kwik, Van Hove, Borges en Van Den Bogerd ook nog kende van vroeger.”

Minstens mikken op eindronde

Maar wat dan met die degradatie naar derde amateurkla­sse? Had Baert daar rekening mee gehouden? “Ik tekende toen City Pirates nog veilig stond in tweede amateurkla­sse, dat was in principe dus ook de reeks waarin ik mijn niveau eens wilde testen. Maar het is nu zo. Het is aan ons om bovenin mee te draaien en misschien wel weer te promoveren. We moeten minstens mikken op de eindronde. Als ploeg die is gezakt, zal er sowieso druk zijn. Maar als iedereen zijn niveau haalt, dan moet het lukken.”

Baert wil het in Merksem alvast beter doen dan zijn oudere broer Kevin. Die was tot 2011 prof bij Antwerp en speelde enkele jaren geleden nog even bij City Pirates. Helaas zonder al te veel succes.

“Ik hoop in elk geval beter te doen. Al waren er ook verzachten­de omstandigh­eden voor de mindere periode van Kevin. Hij droeg bij City Pirates de gevolgen van zijn gebroken enkel

(opgelopen tijdens een oefenmatch tegen Germinal Beerschot in 2010, nvdr.).

Die pijn is hem altijd parten blijven spelen. Als hij fitter was kunnen blijven, dan ben ik er rotsvast van overtuigd dat hij meer had gespeeld. Wat de supporters van mij mogen verwachten? Met mijn snelheid hoop ik iets te kunnen betekenen in eentegen-eensituati­es. Mijn scorend vermogen valt mee, ik moet vooral voor assists zorgen. Twee jaar geleden zat ik aan 34 stuks. Niet slecht, toch?”, knipoogt Baert.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Terwijl coach Kevin Van Haesendonc­k zijn troepen gisteravon­d voor de eerste keer toesprak, was Robin Baert (centraal met nummer 17) een aandachtig luisteraar.
FOTO GOYVAERTS Terwijl coach Kevin Van Haesendonc­k zijn troepen gisteravon­d voor de eerste keer toesprak, was Robin Baert (centraal met nummer 17) een aandachtig luisteraar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium