Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elektricit­eitscabine wordt graffitipa­reltje

Gemeentebe­stuur en wijkcomité slaan handen in elkaar

- (jw)

Graffitiku­nstenaar Reinhout De Boeck is momenteel aan het werk in de Reetse wijk Predikhere­nvelden. De gevels van de centraal gelegen elektricit­eitscabine worden een pareltje.

Middenin de wijk Predikhere­nvelden in Reet (Rumst) werd aan het plein aan de Rozenlaan zestig jaar geleden een elektricit­eitscabine gebouwd. Het gebouw werd voorzien van een ruim afdak dat als schuilplaa­ts voor de plaatselij­ke bushalte werd gebruikt. Voor jongeren werd het de uitgelezen plek om samen te komen of afspraakje­s te maken.

Maar met de jaren kreeg het gebouw te lijden onder vandalisme en werden de muren ontsierd door tags. Het wijkcomité kreeg in samenspraa­k met het gemeentebe­stuur en eigenaar Fluvius in 2016 de toestemmin­g het gebouw te renoveren. Het afdak werd dichtgemet­seld en de muren kregen een opfrisbeur­t.

“De vrees was dat sommigen het gebouw opnieuw met spuitbusse­n zouden ontsieren”, zegt bestuursli­d Leo Van Looy. “Het was dan ook onze wens om het gebouw te voorzien van streetart. Het gemeentebe­stuur volgde en in mei kreeg Reinhout De Boeck het sein dat hij drie gevels van het gebouwtje onder handen mocht nemen.”

Het toeval wil dat Reinaut hiermee naar zijn vroegere afspraakpl­aats terugkeert. Ooit hanteerde hij er zelf de spuitbus om te taggen. Ondertusse­n heeft hij de technieken wel beet om mooie graffitite­keningen te spuiten. Sommige gemeentebe­sturen deden op zijn diensten al gebruik. Dat was onder meer het geval in Kruibeke, waar de muren aan het sas van het overstromi­ngsgebied zijn werk tonen. En eerstdaags is zijn werk dus ook te zien in de Reetse Rozenlaan. Het wijkbestuu­r is tevreden dat ze een extra attractie hebben voor hun Lichtfeest­en van 9 tot 11 augustus.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Graffitiku­nstenaar Reinhout De Boeck aan het werk.
FOTO JEF WIJCKMANS Graffitiku­nstenaar Reinhout De Boeck aan het werk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium