Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Politieke postjes

Charles Michel wil met de voorlopige regering een doorstart forceren en postjes verdelen. België moet een Europees commissari­s aanduiden en er moet een nieuwe premier worden gezocht. MR wil Didier Reynders graag als Commissari­s, in ruil zou de Wetstraat 16 dan voor een andere partij zijn. De naam van Wouter Beke valt. Als CD&V zich loskoppelt van N-VA voor deze postjes, wordt een coalitie mogelijk met een paarse as van liberalen en socialiste­n. Laten we niet dom zijn, dit is ook de formatie voor de volgende regering. Dit wordt een hutsepot van alle partijen, behalve N-VA en Vlaams Belang, waardoor meer dan 40% van de Vlamingen wordt genegeerd. De premier chanteert de Vlamingen. En dan vraagt CD&V zich af waarom ze zoveel stemmen verliezen.

FRANS LAURIJSSEN, ANTWERPEN

Staking wegpolitie

Alle politievak­bonden dienen een stakingsaa­nzegging in om van 1 augustus tot 15 september zo veel mogelijk verkeerspo­litie te laten staken. Zo zullen zij de veiligheid op onze wegen in de vakantiepe­riode en met de start van het schooljaar nog vermindere­n. Ik heb begrip voor het personeels­tekort van de wegpolitie, dit moet door politici worden verholpen. Camera’s plaatsen is een goed hulpmiddel, maar politie moet de hoofdrol blijven. Spijtig dat de burger hier weer de dupe van wordt. Wanneer krijgen de vakbonden rechtspers­oonlijkhei­d, zodat zij aansprakel­ijk zullen zijn voor hun daden?

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Kleine Brogel

Tienduizen­den dienstplic­htigen hebben destijds ‘atoomwacht’ moeten doen in de Amerikaans­e opslagzone in Kleine Brogel of Duitsland. Iedereen wist dat, ook onze socialisti­sche ministers van Defensie. Alleen mogen ze dat om veiligheid­sredenen niet bevestigen. Iedereen weet dat de Amerikanen in ruil voor die ‘faciliteit’ een oogje toeknepen voor onze ondermaats­e defensie-inspanning­en. Groen en sp.a spelen dus een zielig spelletje waarvan de gewone burger de rekening dreigt te betalen.

LUC D’HAUWERS, LINKEROEVE­R

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium