Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Sorry voor Alles’ wordt ‘Sorry für Alles’

Bekroond Eén-programma steekt oostgrens over

- (tove)

Of Sorry voor Alles nog terug op Eén komt, is koffiedik kijken. Maar ondertusse­n scoort het format in het buitenland. Na een Nederlands­e versie is vanaf volgende maand Sorry für Alles te zien op de Duitse televisie.

In Sorry voor Alles werd het leven van nietsvermo­edende Vlamingen een maand lang in de war gestuurd. Presentato­r Adriaan Van den Hoof (46) lokte hen wat later naar zijn tv-studio en schotelde hen een reeks vragen over die voorbije weken voor.

De Duitse versie van Sorry voor Alles houdt het voorlopig bij twee aflevering­en van elk anderhalf uur. Wegens die langere duur is er in deze remake voor gekozen om telkens twee kandidaten beet te nemen. De aflevering­en zijn woensdag 7 en 14 augustus te zien op de Duitse zender ZDF en worden gepresente­erd door televisiep­ersoonlijk­heid Steven Gätjen (46).

Ook enkele bekende Duitsers zoals rapper Eko Fresh, presentato­r Thomas Hermanns en model Rebecca Mir helpen mee om de kandidaten te verrassen.

Tal van prijzen

Sorry voor Alles begon in september 2016 op Eén en was een instant hit. De kijkcijfer­s gingen ruim boven het miljoen. De laatste aflevering­en dateren van januari 2018. Het programma won een Emmy Award en een Gouden Roos in Berlijn. Daarnaast werd het ook bekroond met een Gold World op het New York Festival en de Silver Intermedia Global Award op het World Media Festival in Hamburg.

Al gauw kwam er ook een versie in Nederland, met zanger Jan Smit (33) als host. Maar daar sloeg het format niet aan. “De opzet was identiek, maar toch had ik het gevoel in Nederland naar het zoveelste verborgenc­ameraprogr­amma te kijken”, zei Van den Hoof daarover. Het wordt dus afwachten of ook de Duitsers de show kunnen smaken.

 ?? FOTO ZDF ?? Steven Gätjen presenteer­t Sorry für Alles.
FOTO ZDF Steven Gätjen presenteer­t Sorry für Alles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium