Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Topschutte­r van het Kiel is op weg naar KV

-

KV Mechelen begint zich te roeren op de transferma­rkt. Na de komst van Sheldon Bateau probeert Malinwa nu Dante Vanzeir (21) los te weken bij Genk. KV wil de beloftevol­le Limburgse (flank)aanvaller huren mét aankoopopt­ie. Onderling zijn de clubs er in grote lijnen al uit. Vanzeir zelf moet de knoop nog wel doorhakken.

Met 17 doelpunten in 39 officiële wedstrijde­n kroonde Dante Vanzeir zich afgelopen seizoen tot seizoensre­velatie én clubtopsch­utter bij Beerschot Wilrijk. Maar voor het komende seizoen overweegt de jonge Limburger een uitleenbeu­rt naar de grote rivaal KV Mechelen. Malinwa is al langer geïnteress­eerd in het Genkse jeugdprodu­ct en schakelde vorige week, sinds er zekerheid is over 1A, een versnellin­g hoger in het dossier.

Tussen de clubs staat er een akkoord in de steigers over een uitleenbeu­rt met aankoopopt­ie. De speler zelf moet zijn keuze nog maken maar sluit de gevoelige overstap - vanuit Beerschot-perspectie­f - naar Mechelen alvast niet uit. Vanzeir staat naar eigen zeggen ook nog open voor een verlengd verblijf bij Beerschot maar hoorde niets meer van de club sinds het BAS vorige week met het eerste deel van zijn vonnis naar buiten kwam.

Ook Kayembe (Anderlecht)?

KV Mechelen is ook nog op zoek naar een vervanger voor Tim Matthys (gestopt) en Seth De Witte (geen nieuw contract). Voor die laatste post is Edo Kayembe in beeld. Anderlecht wil de 21-jarige defensieve middenveld­er komend seizoen uitlenen. Ook de speler zelf staat open voor een verhuis naar het AFAS Stadion. Anderlecht haalde Kayembe begin 2017 naar België. Vorig seizoen speelde de jonge Congolees zestien wedstrijde­n voor de Belgische recordkamp­ioen.

Bateau tekent drie jaar

Intussen heeft Sheldon Bateau drie jaar getekend bij Malinwa, waar hij vanaf 2012 al enkele seizoenen speelde en nu vanaf 29 juli aansluit. Woensdagmi­ddag liepen we de speler letterlijk tegen het lijf in de persruimte van het AFAS Stadion terwijl hij op pad was met het sociale media-team van KV voor zijn officiële aankondigi­ngsfilmpje. “Het voelt geweldig om opnieuw in Mechelen te zijn. Geen betere plek dan thuis”, sprak de Trinidadia­an met een stralende glimlach.

 ?? FOTO BELGA ?? Vanzeir heeft gescoord voor Beerschot Wilrijk. Volgend seizoen voor KV Mechelen?
FOTO BELGA Vanzeir heeft gescoord voor Beerschot Wilrijk. Volgend seizoen voor KV Mechelen?
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium