Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met spelers als MacDonald, Vleminckx en Oris is eerste provincial­e nog sterker geworden”

-

Na een desastreus vorige seizoen is operatie wederopsta­nding sinds gisteren begonnen voor Ternesse. Het doel: zo snel mogelijk weer promoveren naar de nationale reeksen. Een opgekuiste spelersker­n moet daarvoor gaan zorgen. Een van de spelers in die kern: nieuwkomer Vincenzo Verhoeven. Na heel wat omzwerving­en heeft hij op zijn 32ste nog steeds veel zin in het spelletje.

Germinal Beerschot, Hamme, Wezet, Waasland-Beveren, Sporting Hasselt, Bornem, Berchem, Beerschot Wilrijk, Lille, Grimbergen, nog eens Bornem en nu dus Ternesse. Het parcours dat Vincenzo Verhoeven tot op heden heeft afgelegd, mag best gezien worden. Maar hoe komt het dat de aanvaller na die zwerftocht nu weer in Wommelgem is beland? “Coach Sven Eeraerts ken ik van bij Bornem”, zegt Verhoeven. “Toen hij me vroeg, heb ik niet getwijfeld.”

Decathlon

In een ver verleden was Verhoeven nog aan de slag als prof bij Germinal Beerschot, tegenwoord­ig werkt hij als verantwoor­delijke voetbal voor heel België bij sportwinke­l Decathlon. “Het is de ideale job om de vinger aan de pols te houden”, lacht Verhoeven, die blij is dat hij weer in het Antwerpse kan voetballen. “Buiten Beerschot en Berchem had ik nooit echt Antwerpse clubs, het werd tijd om terug te keren. Het laatste jaar in Bornem was minder door de financiële perikelen en de speciale manier van doen van de coach. Maar voetbal blijft mijn passie. Zolang ik fit ben en het allemaal combineerb­aar is, doe ik verder.” Na het rampjaar vorig seizoen komt Verhoeven wel terecht in een club die nood heeft aan vertrouwen. Toch gelooft de aanvaller erin dat het goedkomt. “Ternesse is aan het bouwen aan een nieuwe ploeg, met een goede mix van ervaring en jongeren. We mogen niet te ambitieus klinken, maar de eindronde lijkt me een goed doel. Ook al is de reeks toch weer sterker geworden. Als je ziet dat spitsen als Kevin Oris (Berg en Dal), Björn Vleminckx (Oppuurs) en Sherjill MacDonald (Lille) straks in eerste provincial­e zullen spelen, dan weet je het wel. Maar goed, zo’n ambitieuze en leuke reeks is veel leuker dan derde amateurkla­sse. Hopelijk kan ik als spits met mijn doelpunten ook mijn steentje bijdragen. Al hangt dat natuurlijk ook van de toevoer af. Op je eentje kan je het nooit. En ja, als het niet draait, weet ik dat er snel kritiek gaat komen. Dat hoort bij het voetbal, zeker vanaf het moment dat er geld bij komt kijken.”(stdr)

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? 32 is Vincenzo Verhoeven (rechts) intussen, maar op zijn eerste training bij Ternesse amuseerde hij zich als een klein kind.
FOTO GOYVAERTS 32 is Vincenzo Verhoeven (rechts) intussen, maar op zijn eerste training bij Ternesse amuseerde hij zich als een klein kind.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium