Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet beloond voor ons historisch seizoen”

- (thst, dige, bfa)

Geen Europees voetbal. Het vonnis van het BAS kwam behoorlijk hard aan binnen de Mechelse spelersgro­ep. Kapitein Onur Kaya was net begonnen aan een interview toen het nieuws binnen sijpelde. “Gisteren

(dinsdag, red.) mochten we nog Europa in en nu pakken ze het ons weer af? Dit is héél frustreren­d”, slaakte Kaya een diepe zucht. “Ons seizoen was historisch maar we worden er niet voor beloond. Er is zelfs nauwelijks aandacht voor onze sportieve prestaties. Deze groep heeft zo hard geknokt en nu wordt er alleen nog over die matchfixin­g gepraat. Terwijl niemand van deze jongens daar iets mee te maken heeft.” Ook Igor De Camargo moest even slikken bij het horen van het vonnis. “Of de de straf onrechtvaa­rdig is? Ik denk het wel. Onze bekercampa­gne stond los van wat er voordien gebeurd zou zijn. De club moet misschien gestraft worden, maar dan toch niet sportief in een andere competitie ... . Maar oké, dat we zonder minpunten in 1A kunnen starten is ook niet onbelangri­jk.”

Coach Wouter Vrancken zag ook een positief kantje aan de definitiev­e uitspraak van het BAS.

“Er is eindelijk duidelijkh­eid. Want de onzekerhei­d mocht stilaan stoppen. Verder kan ik er weinig over zeggen. Behalve dan dat deze groep Europees voetbal verdiende. We hebben een legendaris­ch seizoen achter de rug en hebben zowel de titel als de beker sportief afgedwonge­n. Als je die prestaties levert, verwacht je er ook een beloning voor. In dit geval een ticket voor de Europa League. Als je dat dan niet krijgt, is dat altijd een domper.”

Een officiële reactie van de club, de bestuurder­s of de clubadvoca­ten kwam er gisteren nog niet. Zij willen de motivering van het besluit van het BAS afwachten alvorens een standpunt in te nemen.

 ??  ?? JOHAN TIMMERMANS Blijft 10 jaar geschorst
JOHAN TIMMERMANS Blijft 10 jaar geschorst
 ??  ?? STEFAAN VANROY Blijft 7 jaar geschorst
STEFAAN VANROY Blijft 7 jaar geschorst

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium