Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nepadvocat­e troggelt villa van 1,4 miljoen af van Schotenaar

40-jarige vrouw zit in de cel voor oplichting

- (dvd)

Een 40-jarige vrouw uit Schoten zit in de cel omdat ze een zakenman zou hebben opgelicht. Het Antwerpse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt. Het slachtoffe­r: een zeventiger die op het moment van de feiten herstellen­de was van een zware home invasion.

Het is november 2018 als de 72jarige Cees V. in zijn statige villa in de Elfenbankd­reef in Schoten wordt overmeeste­rd door twee gemaskerde mannen. Hij en zijn poetsvrouw worden allebei gekneveld, maar vooral Cees V. wordt zwaar toegetakel­d. Zijn verwonding­en zijn zo ernstig dat hij een hersenoper­atie moet ondergaan en naar een zorgcentru­m moet om er te revalidere­n.

Het is daar dat Samira E.M. (40) in zijn leven komt. Zij is vandaag nog steeds zaakvoerst­er van advocatenk­antoor Issalex in Schoten, dat ze destijds oprichtte met een bevriende advocate die ze had leren kennen op de unief. Ze biedt aan om Cees V. bij te staan als raadsvrouw. Na verloop van tijd gaat hun relatie dieper dan slechts die van advocaat-cliënt: Samira E.M. probeert zich in eerste instantie door Cees V. te laten adopteren, maar dat blijkt onmogelijk. Uiteindeli­jk sluiten de twee een samenlevin­gscontract af, waardoor V. en E.M. wettelijk samenwonen.

Wat Cees V. op dat moment niet weet, is dat E.M. nooit afstudeerd­e als advocate. “Dat gaf ze schoorvoet­end toe nadat we samen met Issalex waren begonnen”, zegt haar ex-zakenpartn­er met wie ze Issalex oprichtte. “Zes weken na de oprichting ben ik eruit gestapt. Samira was wel degelijk commerciee­l heel sterk. Zij haalde de dossiers binnen. Maar ze was dus geen echte advocate. Ze zei wel dat ze nog ging afstuderen, maar ik heb de samenwerki­ng meteen verbroken en

mijn dossiers weggehaald.” Schenking

Na twee weken samenwonen slaagt Samira erin om Cees V. te overhalen zijn villa aan haar te schenken. Die wordt geschat op 1,4 miljoen euro. Cees V. gaat akkoord, net als met een lening van 130.000 euro.

Het hele verhaal stinkt, vinden de speurders die op dat moment het onderzoek naar de homejackin­g voeren. Het Antwerpse parket begint een onderzoek en E.M. wordt eind mei van dit jaar aangehoude­n. Ze zit nog steeds in voorlopige voorhechte­nis, bevestigt het parket. Ze wordt verdacht van valsheid in geschrifte, aanmatigin­g van titels en het uitbuiten van een psychisch verzwakt persoon.

Ondertusse­n probeert Cees V. het samenlevin­gscontract ongedaan te maken en zijn villa terug te krijgen. Een kortgeding­rechter besliste deze week dat E.M. voorlopig niets mag doen met de woning. Aan iedere handeling hangt een dwangsom van 50.000 euro vast.

 ?? FOTO RR ?? De villa van 1,4 miljoen waar Cees V. werd overvallen en die nu in handen is van zijn ‘advocate’.
FOTO RR De villa van 1,4 miljoen waar Cees V. werd overvallen en die nu in handen is van zijn ‘advocate’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium