Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu wordt het een citytrip naar Boekarest”

- PATRICK VAN DE PERRE

“Sommige supporters hebben nog maar een paar dagen geleden een vlucht naar Boekarest geboekt en daar een flink bedrag voor betaald. Voor hen is dit een bittere pil. Ik had mijn tickets al weken geleden voor veel minder geld gekocht en maak er nu een citytrip naar Boekarest van”, zegt Hans Bressinck.

Het geschuif met de wedstrijdk­alender is er gekomen doordat KV Mechelen vanwege de veroordeli­ng wegens matchfixin­g niet Europees mag spelen. Dat betekent onder meer dat R. Antwerp FC nu pas in de derde voorronde van de Europa League aan de bak moet.

Hans is niet de enige supporter van Antwerp die al een vliegtuigt­icket naar Boekarest geboekt heeft. Alles bij elkaar deden ongeveer tweehonder­d fans hetzelfde. Sommigen reserveerd­en ook al een hotelkamer.

“Pijnlijke zaak” “Dinsdag leek het er nog altijd op

dat we tegen het Roemeense Viitorul Constanta zouden spelen. Dat zorgde ervoor dat veel van onze supporters nog snel een ticket boekten, wat hun toch al gauw driehonder­d euro moet hebben gekost. De idee was om vanuit Boekarest met een bus of taxi naar het tweehonder­d kilometer verderop gelegen stadion te reizen. Voor deze supporters is de wijziging in de Europese kalender een pijnlijke zaak”, zegt Hans Bressinck, die alleen al in zijn directe omgeving weet heeft van twintig supporters die tickets hebben gekocht.

Scenario

“Ik had al van in het begin met dit scenario rekening gehouden. Ik heb mijn ticket voor een lage prijs gekocht en ben er altijd vanuit gegaan dat de wedstrijd uiteindeli­jk zou kunnen veranderen in een toeristisc­h uitstapje naar Boekarest. Volgende week wordt er geloot tegen wie Antwerp dan wel aan de slag mag. Ook dan zal ik meteen tickets kopen voor die wedstrijd. Nu weet ik tenminste dat die wedstrijd zeker zal plaatsvind­en”, aldus Hans Bressinck.

Wembley

“In mijn omgeving zijn er zeker zes mensen van wie ik weet dat ze al een vlucht hebben geboekt. Ik heb dat zelf ook gedaan. Het zou mijn eerste Europese wedstrijd van Antwerp zijn en die wilde ik voor geen geld missen”, zegt Antwerp-supporter Kenny Coveliers, die de annulering van de wedstrijd sportief opneemt.

“Ik ga nu gewoon een paar dagen Boekarest verkennen. Het zal uiteindeli­jk nog tot augustus duren voor ik een Europese wedstrijd van Antwerp kan gaan bekijken. Daar moet en zal ik bij zijn. Toen Antwerp in het begin van de jaren negentig de Europese finale in Wembley speelde, was ik pas zeven jaar en dus te jong om al te gaan kijken.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Hans Bressinck maakt van de nood een deugd. In Boekarest wordt het sightseein­g in de plaats van een wedstrijd van zijn geliefde R. Antwerp FC.
FOTO DIRK KERSTENS Hans Bressinck maakt van de nood een deugd. In Boekarest wordt het sightseein­g in de plaats van een wedstrijd van zijn geliefde R. Antwerp FC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium