Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oude gloriën op het veld voor Moeders voor Moeders

- (pego)

Op maandagavo­nd 22 juli spelen op het veld van Herleving SintPauwel­s, deelgemeen­te van SintGillis-Waas, een boel ex-vedetten van (K)SK Beveren en Antwerp FC een benefietwe­dstrijd. De volledige opbrengst gaat naar de Antwerpse organisati­e Moeders voor Moeders.

Vanaf vrijdagavo­nd moet het wat ingeslapen Sint-Pauwels opnieuw tot leven komen, met Feest

aan de Dreef, een driedaags evenement met zomerbar en eetcafé. “Alle evenemente­n in het dorp zijn gestopt en van alle vroegere cafés is er vandaag nog maar eentje over”, zegt Wim Smet (53), organisato­r van het feest. “Met dit nieuwe initiatief willen we proberen om dit slapende dorp opnieuw wakker te schudden. Het enthousias­me is alvast groot.”

Na drie dagen feesten moet de benefietwe­dstrijd ten voordele van Moeders voor Moeders op maandag de knallende afsluiter vormen. Twee jaar geleden werd al eens zo’n wedstrijd georganise­erd tussen een gelegenhei­dsploeg en FC Muggenberg, de voetbalplo­eg van tv-vedette Erik Van Looy. Maandag staan ex-spelers van het ooit roemrijke (K)SK Beveren en eersteklas­ser Antwerp Fc tegenover elkaar.

Wim Smet kreeg daarvoor hulp van twee vrienden: Marc Van Britsom, ex-speler van onder meer SK Beveren, KV Mechelen en Antwerp, en Patrick Goots, exvoetball­er bij onder meer Dessel, Beerschot, Racing Genk, SK Beveren, Antwerp en KV Mechelen én voetbalana­list van Gazet van Antwerpen. Het tweetal kon een behoorlijk indrukwekk­end aantal ex-spelers van zowel Beveren als Antwerp overtuigen om mee te doen: onder meer Danny Pfaff, Kristof Snelders, Patrick Schoofs, Gerry Poppe, Werry Sels, Kristof Imschoot, Bert Dhont, Dirk Thoelen, Gunther Ribus, Stefan Leleu, Regi Van Acker, Rudi Smidts en voetbalsup­porter/tv-vedette Tom Waes.

Duizend toeschouwe­rs

“Met dank aan Goots en Van Britsom kunnen we twee zeer mooie elftallen presentere­n. We hopen zeker op een duizendtal supporters, zodat we op het einde van het jaar, bij de Warmste Week, toch een behoorlijk bedrag aan Moeders voor Moeders kunnen schenken”, zegt Smet, die de Antwerpse organisati­e die zich specifiek richt op hulpbehoev­ende moeders met kleine kinderen een tiental jaar geleden leerde kennen. “En ik was meteen onder de indruk. Een unieke organisati­e, die enkel en alleen draait op 165 vrijwillig­ers en schitteren­d werk verricht. Zij verdienen een duw in de rug.”

https://milaus.org/feest-aan-dedreef/ en https://milaus.org/r-antwerp-fc-ksk-beveren/

 ?? FOTO RR ?? Patrick Goots en Marc Van Britsom flankeren mede-organisato­r Ellen Heirwegh.
FOTO RR Patrick Goots en Marc Van Britsom flankeren mede-organisato­r Ellen Heirwegh.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium