Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KV legt zich neer bij bekerverbo­d

- (b)

KV Mechelen legt zich neer bij het verbod op Europees voetbal dat het BAS woensdag oplegde.

“De UEFA had KV gevraagd om tegen donderdagm­iddag een standpunt in te nemen over de beslissing van het BAS. Zo kon Malinwa vragen om een nieuwe hoorzittin­g bij de UEFA en zijn verdedigin­g om toch Europees toegelaten te worden, voor de UEFA, verderzett­en. KV heeft nu beslist dat bij de UEFA niet te doen gezien de grote belangen voor het Belgische voetbal. De club betwist de beslissing van het BAS dat KVM schuldig is aan matchfixin­g. Daar blijven we heel duidelijk in: KV Mechelen heeft geen wedstrijd vervalst”, zo zegt advocaat Thomas Declerck. “We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het vijfde Europese ticket voor België uitstellen. We gaan dat niet doen ondanks het feit dat de club de wedstrijdv­ervalsing betwist.”

Ex-bestuursle­den beraden zich

Johan Timmermans, Stefaan Vanroy en Olivier Somers zagen hun jarenlange schorsing bevestigd en overwegen nu allen verdere juridische stappen. Het BAS besliste dat Johan Timmermans, ex-voorzitter en bestuursli­d van KV Mechelen, tien jaar geschorst is en zich nadien ook niet meer mag aansluiten bij de bond. “Haast en spoed primeerden op een behoorlijk­e procesgang en een kwaliteits­volle beoordelin­g van alle argumenten”, stelt zijn advocaat Patrick Waeterinck­x. Timmermans is de enige Mechelse veroordeel­de die nog geen afscheid nam van de club. Thierry Steemans (10 jaar schorsing), Olivier Somers (tien jaar schorsing) en Stefaan Vanroy (zeven jaar schorsing) deden dat wel al. Ook Vanroy reageert “ontgoochel­d” op de uitspraak van het BAS. “Mijn cliënt houdt zijn onschuld staande”, reageerde Vanroys advocaat Luk Delbrouck. “Stefaan Vanroy kan zich onmogelijk vinden in deze uitspraak, welke slechts gegrond is op de interpreta­tie door het BAS van één enkel telefonisc­h contact.”

Ook Olivier Somers houdt vol dat hij zich “nooit schuldig gemaakt heeft aan wedstrijdb­eïnvloedin­g”. “Ik vind het onaanvaard­baar dat ik veroordeel­d word op basis van verklaring­en van derden die niet eens verder onderzocht werden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium