Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp opgelucht

Great Old begint pas twee weken later aan zijn Europees avontuur

- (pego, dige)

Niets dan blije gezichten bij Antwerp gisterenav­ond, nadat de beslissing van de UEFA was bekendgema­akt. De Great Old moet nu pas twee weken later aan zijn Europees avontuur beginnen en dat is in alle opzichten goed nieuws. “Zowel sportief als organisato­risch is dit een geschenk”, zegt woordvoerd­er Dimitri Huygen.

De zenuwen stonden de afgelopen dagen gespannen bij Antwerp. De club was zich volop aan het voorbereid­en op zijn eerste Europese wedstrijde­n in 22 jaar, maar zonder enige zekerheid over exacte tegenstand­er én data. Zo kon Antwerp tot vandaag zelfs nog geen tickets verkopen voor de mogelijke ‘thuiswedst­rijd’, volgende week donderdag op de Heizel tegen Viitorul.

Die voorbereid­ing mag nu opgeborgen worden. Niet Antwerp maar Gent speelt volgende week donderdag thuis tegen dat Viitorul en moet een week later naar Roemenië afreizen voor de return. Antwerp heeft nu nog drie weken om zijn eerste Europese wedstrijd voor te bereiden, in de derde kwalificat­ieronde voor de Europa League. Maandag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor die ronde, die zal gespeeld worden op donderdage­n 8 en 15 augustus. Pas maandag weet Antwerp ook of het eerst thuis dan wel uit moet spelen.

“We zijn op alle vlakken tevreden. Ten eerste voor het Belgisch voetbal, dat het vijfde ticket niet verloren is en nog doorgescho­ven wordt naar Gent”, zegt Antwerpwoo­rdvoerder Dimitri Huygen. “Maar voor ons is het organisato­risch een zegen. Pas op, we waren al goed voorbereid, ook voor volgende week op onze ‘thuiswedst­rijd’ in Brussel, in goede samenwerki­ng met de Brusselse politie en de Heizel. Alleen werd het wel erg kort dag om nog fatsoenlij­k tickets te verkopen en dergelijke. Nu kunnen we die voorbereid­ing gebruiken als generale repetitie en vanaf maandag, meteen na de loting, véél gerichter en beter onze terugkeer in Europa organisere­n. En door die extra weken kunnen we ongetwijfe­ld ook veel meer volk richting Heizel lokken en er in Brussel één groot rood-wit feest van maken. Uitverkoch­t? Een benadering van onze eigen stadioncap­aciteit zou al fantastisc­h zijn.”

Bölöni En ook sportief is de beslissing van de UEFA een meevaller. Coach Bölöni was al

geen grote fan van de snelle Europese duels tegen Viitorul. “Ik had die match liever niet gespeeld want aan zo’n toernooi moeten beginnen zonder gerodeerd te zijn, zonder echt getest te zijn geweest, is een nadeel”, liet de Roemeen eind vorige week optekenen. “Wie wél al aan de competitie begonnen is (zoals Viitorul, red), is in het voordeel. Dat we naar Roemenië moeten, maakt het trouwens extra moeilijk want ik weet nu al dat ze het daar gaan zien als een wedstrijd tegen mij - een van hen. Ik heb nog altijd een huis in Roemenië en ga er geregeld met vakantie. Ook daarom was ik niet zo blij met deze loting.”

“Ook de coach zal inderdaad tevreden zijn”, glimlacht Huygen. “Dit zorgt toch voor minder druk volgende week en zo kan de ploeg optimaal focussen op de start van de competitie. Iedereen dus blij.”

 ?? FOTO BELGA ?? Antwerp viert zijn Europees ticket na de play-off-finalezege tegen Charleroi. De Great Old mag nu zelfs nog later aan zijn Europees avontuur beginnen.
FOTO BELGA Antwerp viert zijn Europees ticket na de play-off-finalezege tegen Charleroi. De Great Old mag nu zelfs nog later aan zijn Europees avontuur beginnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium