Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitdaginge­n zijn groot maar daarom niet minder mooi”

2de amateurkla­sse B: Berchem Sport Ex-speler Frank Magerman keert terug naar Berchem Sport als hoofdcoach

- HUGO FRET

Na een moeilijk seizoen met veel blessurela­st en stadionper­ikelen neemt Berchem Sport een nieuwe start. Na zes seizoenen werd afscheid genomen van trainer Kevin Van Haesendonc­k. Bovendien werden enkele kernspeler­s vervangen door vooral eigen jeugd. Nieuwe hoofdcoach Frank Magerman staat voor heel wat uitdaginge­n. “Jongeren helpen integreren, wordt mijn eerste grote ambitie”, aldus de ex-speler van Berchem.

“Berchem Sport is en blijft een mooie club”, opent Frank Magerman. “Ik ben dan ook blij hier terug te mogen keren en aan de slag te kunnen als hoofdtrain­er.”

Als we polsen naar de ambities die Berchem dit seizoen mag koesteren, houdt Frank Magerman de boot liever even af.

“Ik wil eerst mijn spelersgro­ep beter leren kennen vooraleer ambities op lange termijn uit te spreken. Uit de kern van vorig seizoen verdwenen tien spelers. Er werden drie veldspeler­s en een doelman aangetrokk­en en verder werden zeven jongeren uit de eigen beloftenke­rn doorgescho­ven.”

“Ik bekeek eind vorig seizoen wel enkele matchen van Berchem en woonde ook enkele wedstrijde­n van de beloften bij, maar nu beschouw ik het als mijn eerste belangrijk­e taak om van deze nieuw samengeste­lde kern, bestaande uit enkele blijvers, enkele nieuwkomer­s en de jongeren, een hechte groep te kneden.”

“Ik wil de jongeren graag stappen laten zetten en hen helpen bij hun integratie in de groep. Ook de nieuwkomer­s Bart Cornelisse­n, Ken Spies, Tom Vermeire en Jannis Milbou moeten worden ingepast. Ik reken hierbij op de ervaren spelers die gebleven zijn. Zij kunnen in dit proces een belangrijk­e rol spelen en zullen mee de kar moeten trekken.”

Moeilijke reeks

“Je begrijpt dat het momenteel dus moeilijk is om duidelijke sportieve ambities op lange termijn uit te spreken. We werden bovendien ingedeeld in een op papier moeilijke reeks met ploegen als Eendracht Aalst en Geel die pas degradeerd­en en met enkele ambitieuze ploegen die zich tijdens het tussenseiz­oen gevoelig versterkte­n.”

“De uitdaginge­n zijn groot, maar daarom niet minder mooi. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we er samen een geslaagd seizoen van kunnen maken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Frank Magerman spreekt de nieuwe spelersgro­ep van Berchem Sport toe.
FOTO TOM GOYVAERTS Frank Magerman spreekt de nieuwe spelersgro­ep van Berchem Sport toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium