Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben niet teleurgest­eld over hoe ik de zaken heb aangepakt”

Michael Somers kiest voor 1.500 meter na mindere prestatie op Universiad­e

- (basp)

Een negende plaats op de 5.000 meter. De Universiad­e vorig weekend in Napels draaide voor Michael Somers toch uit op een kleine teleurstel­ling. Zaterdag trekt de Lintenaar zijn spikes opnieuw aan voor een 1.500 meter op de Nacht van de Atletiek in Heusden.

De voorbije week werkte Somers een stevig programma af met op acht dagen tijd de European Cup 10.000 meter in Londen (6 juli), de reeksen 5.000 meter (11 juli) en de finale van de 5.000 meter (13 juli) in Napels.

“Ik geef toe: het was niet ideaal om te recuperere­n van die opeenvolge­nde inspanning­en in de hitte”, zegt Somers. “Zeker niet met tussendoor ook nog dat reizen. Maar ik had die keuze gemaakt en heb daar geen spijt van. Ik wilde absoluut nog een snelle 10.000 meter lopen in Londen, omdat ik eerder in de Verenigde Staten mijn kans gemist had op een snelle 10.000 meter. Jammer genoeg draaide de combinatie 10.000 meter en Universiad­e minder goed uit dan gehoopt. In de 5.000 meter-finale op de Universiad­e kwam ik er niet aan te pas, maar ik ben niet teleurgest­eld over hoe ik de zaken heb aangepakt.”

Zaterdag op de Nacht van de Atletiek in Heusden wil Somers nog een laatste keer knallen en een snelle 1.500 meter uit zijn benen schudden. “Aanvankeli­jk twijfelde ik om op de Nacht een 5.000 meter te lopen, maar het wordt nu een 1.500 meter. Waarom? Ik ben gewoon nog niet voldoende hersteld om nog maar eens een 5.000 meter te lopen. Ik ben benieuwd wat ik nog kan. Het is weer iets helemaal anders, opnieuw de knop omdraaien naar het snellere werk. Ik beschouw het als een interessan­te snelheidsp­rikkel. De basis is oké, de snelheid van 1.500 meter-races kan me helpen op de 5.000 meter. Het plan is om na de Nacht een goed trainingsb­lok in te lassen en toe te werken naar een 5.000 meter in Ierland eind augustus. Ik ben binnen geraakt op de topmeeting in de buurt van Dublin en daar ga ik nog een mooi doel van maken. Aan het eind van het seizoen wil ik toch een tijd van rond de 13’40” achter mijn naam hebben staan op de 5.000 meter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium