Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze noemden mij altijd al ‘de Simba’ door mijn krulhaar”

- KRISTIN MATTHYSSEN www.landerseve­rins.be

Lander Severins (23) uit Zoersel speelt de stem van Simba in de Vlaamse versie van The Lion King. Een rol die hem op het lijf is geschreven, “want ik word al mijn hele leven ‘de Simba’ genoemd door mijn warrige krullen.”

De live action remake van The Lion King ging woensdag in première in de Vlaamse bioscoop. Opkomend cabarettal­ent Lander Severins sprak de stem in van Simba. Lander is onder meer bekend van het cabaretduo Grof Geschud, zijn debuutvoor­stelling Maanlander en het Eén-programma Voor

de Leeuwen. In Zoersel is hij voorzitter van Groen en een van de trekkers van de partijover­schrijdend­e denktank Jong Zoersel.

“Volgens mij was het pure typecastin­g”, zegt Lander over zijn rol als Simba. “Al mijn hele leven noemen mensen mij de Simba van het gezelschap, door mijn warrige krullen. Het is dan ook een eer om al zo vroeg in mijn carrière zo’n droomrol te spelen. Ik ben SDI Media en Disney heel dankbaar. De regie van Frank Hoelen haalt altijd het beste in iemand naar boven.”

Krop in de keel

Lander spreekt de stem in van de volwassen Simba, vanaf het nummer Hakuna Matata, waarbij hij met zijn vrienden zwijn Pumbaa en stokstaart­je Timon over de boomstam stapt. Charlotte Campion is zijn geliefde Nala. Dus ja: Lander moest ook de Vlaamse versie van het iconische nummer

Can you feel the love tonight van Elton John inzingen. In de nieuwe versie is het een duet tussen Beyoncé en Donald Glover.

“Charlotte Campion zingt het ook echt ‘op z’n Beyoncés’. Het moeilijkst­e aan deze rol vond ik dat ze die beesten zo realistisc­h hebben gekregen dat je al die emoties in je stem moet leggen, omdat je als stemacteur met je lichaam en mimiek niets kan doen. Het moest echt ontroeren”, vertelt Lander. “En dat is gelukt. Ik heb de afgewerkte film met een krop in de keel bekeken. De stemmencas­ting voor de Vlaamse versie is zo sterk. Ik ben 2,5 jaar geleden al begonnen met het dubben en heb intussen al heel wat series mogen inspreken voor Ketnet en Medialaan. Maar Simba is echt de rol van mijn leven. Het origineel is van 1994 en ik ben zelf pas in 1996 geboren. Toch heb ik enorm veel naar die film gekeken met mijn zus, en als we het naspeelden wilde ik altijd ‘de Simba’ zijn.”

De Zoerselaar met wapperende manen studeerde cabaret aan de Koningsthe­ateracadem­ie in ’s-Hertogenbo­sch. Dit najaar gaat hij met Grof Geschud op tournee met de voorstelli­ng Lijmen, in een regie van Raf Walschaert­s en Minou Bosua. In het echte leven is Lander zeker geen bruller. Hoe hij als een nobele verliefde leeuw zijn koninkrijk gaat heroveren op zijn moorddadig­e nonkel Scar, moet je zelf zeker gaan ontdekken.

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Lander Severins wordt door zijn warrige manen al zijn hele leven Simba genoemd. Nu mag hij eindelijk écht Simba zijn.
FOTO JEROEN HANSELAER Lander Severins wordt door zijn warrige manen al zijn hele leven Simba genoemd. Nu mag hij eindelijk écht Simba zijn.
 ?? FOTO ISOPIX ?? Lander speelt de volwassen Simba, hier met leeuwin Nala.
FOTO ISOPIX Lander speelt de volwassen Simba, hier met leeuwin Nala.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium