Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DJ F.R.A.N.K. gerepatrie­erd na ongeval met elektrisch­e step in Spanje

Bekende dj wil zo snel mogelijk weer op krukken draaien

- KRISTIN MATTHYSSEN

De bekende DJ F.R.A.N.K. uit Schoten is donderdag gerepatrie­erd nadat hij in Spanje een horrorcras­h met een elektrisch­e step had meegemaakt.

Frank Van Herwegen (49), alias DJ F.R.A.N.K., heeft een zeer drukke festivalzo­mer. Zo had hij nu op The Day Before Tomorrow, Hello!Schoten en Tomorrowla­nd moeten draaien. Een gezinsvaka­ntie met zijn partner en twee zoontjes van 2 en 4 jaar moest toch ook voor wat vakantiege­voel zorgen in juli. “In de week in Spanje en tijdens het weekend over en weer vliegen om te deejayen”, licht DJ F.R.A.N.K zijn plannen toe. “Bij ons vertrek had ik nog snel een elektrisch­e step gekocht. Ik dacht dat dat wel leuk zou zijn om in Spanje mee rond te rijden. Mijn vrouw zei nog: ‘Schat, doe dat niet, zoiets is levensgeva­arlijk’.”

Vorige vrijdagavo­nd ‘stepte’ de deejay nog eventjes over de straat. “De cruisecont­rol was opgesprong­en. Zo’n step gaat 30 kilometer per uur. Ineens ben ik met die belachelij­k kleine wieltjes in een rioolputje gesukkeld. Ik had eerst niet door dat het zo erg was. Mijn knie bloedde. Een vrouw kwam naar mij toe gelopen om te helpen, en toen ze dichterbij kwam viel ze ineens flauw. Bleek dat mijn scheenbeen - dat op twee plaatsen gebroken is - zeven centimeter uit mijn vel stak en mijn voet en tenen 90 graden gedraaid naar achteren lagen. Mijn kuitbeen is op één plaats gebroken.”

Uren op brancard

De Schotenaar werd naar het ziekenhuis van Girona afgevoerd, waar hij nog urenlang zonder verdoving op de brancard moest liggen omdat men eerst zeker wou zijn dat hij verzekerd was. “Dat was wel degelijk het geval, maar ik had mijn Europees ziekteverz­ekeringska­artje van de CM niet op zak. Uiteindeli­jk hebben ze me dan toch geopereerd. De communicat­ie met Mutas, de reisbijsta­nd van de CM, verliep zeer stroef. Door Tomorrowla­nd – waar ik dus moest spelen – was het heel druk op Zaventem, kreeg ik te horen. Donderdag, een dag vroeger dan eerst gezegd, werd ik ineens gerepatrie­erd.”

Optredens

Normaal wordt DJ F.R.A.N.K. volgende maandag geopereerd en mag hij misschien eind volgende week AZ Monica verlaten. “Ik heb veertig optredens in augustus en wil die allemaal doen, desnoods op krukken. Mijn step heb ik al doorverkoc­ht. Vanuit mijn studio op de Meir zie ik dagelijks zeker twee elektrisch­e steppers vallen. Klunzen, dacht ik vroeger. Nu weet ik wel beter.” Hello!Schoten zorgde last-minute nog voor een nieuwe, ook veelbelove­nde lineup voor het slotfeest vanavond, vrijdag. Mic-E, Dave Lambert en Dimitri Wouters komen draaien.

 ?? FOTO RR ?? DJ F.R.A.N.K. liep een dubbele open beenbreuk op.
FOTO RR DJ F.R.A.N.K. liep een dubbele open beenbreuk op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium