Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste feestmarkt op Fort 3

Nationale feestdag levert Borsbeek nieuw evenement op

- FILIP SPOELDERS

Op de nationale feestdag kunnen gezinnen deze zondag voor een ganse dag naar het Fort 3 n. Met een grote feestmarkt aan de zomerbar belooft het daar een bruisende 21 juli te worden.

Borsbekena­ar en marktkrame­r Johan de Kimpe nam het initiatief voor dit nieuw evenement op het fortdomein. “De afgelopen jaren stonden we op de Vogelenmar­kt in Antwerpen. Maar ik vind dat het daar steeds meer achteruitg­aat. Daarom wilde ik eens iets helemaal anders doen en ging ik op zoek naar een aparte locatie om een markt te houden.”

“Speciale locatie”

Dit werd dus het Fort 3. “De gemeente is volop bezig met een opwaarderi­ng van het fortgebied en was direct mee met de plannen voor een markt. De locatie is heel speciaal. Normaal gaat een markt door in een straat of in het centrum van een gemeente maar hier zitten we midden op een fort. De kramen worden opgesteld op de parking naast en voor zomerbar De Schuur. Op die manier kunnen we tijdens onze eerste editie al direct 65 marktkrame­rs ontvangen. Die zorgen niet alleen voor een uitgebreid aanbod aan koopwaren, maar ook voor diverse mogelijkhe­den om iets te drinken en te eten.”

Volgens Johan, die de feestmarkt in de toekomst ieder jaar wil organisere­n, kan het gebeuren de aanzet vormen om een hele dag op Fort 3 door te brengen. “Naast onze feestmarkt opent ook zomerbar De Schuur de deuren. Ook daar kunnen de bezoekers iets drinken en voor de kinderen is er heel wat animatie voorzien. Ondertusse­n houdt ook de Duivenbond zijn jaarlijkse barbecue. Tot slot leent het domein zelf zich

perfect om een wandeling te maken in de natuur. Met een speeltuin als extra bonus.” Trage wegen

Parking op het Fort 3 is er wel alleen voor de personen met een beperking.

“Maar op zondag is de Carrefour aan de R11 gesloten, waardoor daar heel wat parkeerrui­mte vrijkomt. Vandaar is het nog even wandelen langs trage wegen naar de markt. Ook vanuit het centrum is het makkelijk om Fort 3 via landelijke wegen te bereiken. Daarom vragen we de mensen om zoveel mogelijk met de fiets te komen”, besluit Johan de Kimpe. De feestmarkt is zondag toegankeli­jk van 10 tot 18 uur.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Johan De Kimpe met collega David Ceulemans aan De Schuur.
FOTO FILIP SPOELDERS Johan De Kimpe met collega David Ceulemans aan De Schuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium